Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vad tycker ni om detta..

Skrivet av Qanna
Tre flickor leker mamma/barn på rasterna. Barnet består av en liten plastpåse med vatten. De leker samma lek varje rast i en dryg månad tills en dag två killar hoppar in i leken och tömmer ut vattenpåsen på ena flickan som förstås blir arg och ledsen.
Läraren skäller på barnen och säger att flickan kan bli sjuk när hon är våt och förbjuder dessa lekar i fortsättningen.
Vad tycker ni om detta? Är det rätt handlat av läraren eller straffas i det här fallet de oskyldiga? Borde man inte bara säga åt de två killarna att ge sjutton i att paja andras lekar?
Svar på tråden: Vad tycker ni om detta..

Jo

Jag avskyr kollektivbestraffning och andra former av orättvisa bestraffningar. Det är konflikrädsla och feghet att bara gorma åt alla inblandade.
Skrivet av    Malinau

självklart

är det killarna som gör fel. Vilket larv av läraren och säga något dylikt.
Skrivet av    Beate

Tack

för era svar. Som ni kanske gissade var min dotter en av tjejerna och jag funderade på att ta upp det nästa vecka när vi ändå har utvecklingssamtal. Ville bara kolla att nån höll med! =D
Skrivet av    Qanna

Fast det tycker jag inte

Ta upp det utan att barnet är med. Du ska heller inte underminera lärarens auktoritet. Ungefär som att man tar diskussioner mellan föräldrar när man är oense om uppfostran utan att ha barnen närvarande. Om hon har anledning att be om ursäkt, ska hon göra det för egen maskin.
Skrivet av    Malinau

ja nej

alltså skulle absolut inte snacka om det när dotra är med, tänkte bara att man kunde göra det i samband med samtalet. Vill egentligen heller inte ha någon ursäkt, mer säga hur jag ser på saken.
Skrivet av    Qanna

Okej

Visst, passa på. Det brukar vi göra, i alla fall om det är i nära anslutning.
Skrivet av    Malinau

Artiklar från Familjeliv