Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Fundering om anden i glaset

Skrivet av MsK
Jag har vid flera tillfällen efter aig, känt närvaro efteråt. Är det så att man öppnar upp något?
Svar på tråden: Fundering om anden i glaset

Jag tror

att man bjuder in andar vid sådana lekar. Tar själv avstånd från sådant, tycker inte att det är något man ska leka med. Och visst öppnar du dig. Genom att börja leken sänder du ju ut att du är mottaglig. Karin.
Skrivet av    Karin S

hmmm, man öppnar nog

sinnen. När jag tittar på skräckfilm måste jag titta bakom dörrar och under sängen innan jag kan lägga mig - och helst med lampan tänd :)
Skrivet av    drömtydaren

Man öppnar sig på vid gavel

för vem som helst, även för sådana som inte borde släppas fram alls. Det gäller verkligen att veta vad man håller på med så själv avstår jag.
Skrivet av    Missmu

Det är väl

därför man gör det, för att öppna upp och få kontakt? Har faktiskt inte provat någon gång, inte intresserad.
Skrivet av    Achillea

Man öppnar

definitivt upp en port för helt okända entiteter..inte att rekommendera om man inte vet väldigt väl vad man gör.
Skrivet av    Cecilia m fem+bf 16/4-06

Jag tror...

inte att det finns något gott med anden i glaset-lekar. Som flera redan sagt så öppnar man upp mot något som de flesta inte kan hantera... Jag gjorde anden i glaset några ggr när jag var i tonåren och fick inga direkt trevliga svar (ändå fick inte den som ställde frågan hålla fingret på glaset, den som ställde frågan fick bara tänka sin fråga så att ingen annan skulle veta hur frågan löd osv)... Min tanke är att om det fungerar (vilket det verkar ha gjort) så för det inget gott med sig och om det nu inte skulle fungera så är det ju ingen idé att göra det... Jag försökte även göra anden i glaset vid ett senare tillfälle tillsammans med några klasskompisar som tyckte att jag fegade ur när jag int ville (var väl 14-15 år då). Varje gång vi skulle försöka (kanske fem ggr) så blåstes ljuset ut och jag skrek nästan att \"Nej, vi ska inte göra det här, det är inte meningen!\".. Jag blev förstås väldigt utskrattad men jag ångrar och ångrade inte då heller, mitt beslut. Det hela kan visserligen ha haft en fullt naturlig förklaring men varför chansa? mvh Anna
Skrivet av    malamuten

Artiklar från Familjeliv