Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Får jag fråga er

Skrivet av Camilla
När ni föder hemma, förbereder ni grannarna på det? Ni som har haft syskon hemma när det är dax vad säger dom när dom ser/hör mamma skrika och ha ont?

Bara lite nyfiken :)
Funderar på att föda mitt 3:e barn hemma, eftersom mina förlossningar va snabba men är lite fundersam med grannar och syskon :/
Hoppas ni vill svara.
Trevlig helg!
Svar på tråden: Får jag fråga er

Var också orolig för grannarna,

men jag ville inte \"bjuda\" in dom till min förlossning så jag sa inget. Min bm ska också att man låter betydligt mindre än vad man tror, detta tyckte jag var tveksamt, men dert stämde nog för mig... jag upplevde det som att jag skrek HÖGT rakt ut, men min man och bm var förvånad över hur jag kunde tro att dom fått ont i öronen, det hade knappt hörts... Bm berättade dock att hon skulle ta hand om grannar som knackade på ifall detta hände så att ingen ringde polisen... =/, som tur var behövde hon inte det. Ingen hade hört något, födde på kvällen vid halv nio ungefär, kan tilläggas att vi bor i ett otroligt lyhört lägenhetshus!
Skrivet av    Charlotta m. Lukas o Filip

När Rebecca föddes

så låg storebror och sov i sitt rum medan jag födde i badrummet. En av 5 grannar hade jag pratat med innan och efteråt berättade hon att hon hört något svagt men inget störande. När resterande grannar fick veta så var det bara glada minner och då kom det även fram att ytligare en granne hört lite utan att reagera. Grannen ovanför oss blev till och med lite putt för att vi inte berättat om våra planer och även för att hon inget hört. Vi har många äldre i vår port, många av dem har själva blivit födda hemma och därför ses det inte som något konstigt.
Skrivet av    Sterna m R -0208 o Rebecca -0504

Jag...

förberedde inte grannarna utan satte helt sonika upp en lapp på grinden så det satte igång för att ingen skulle komma och störa. En granne hade hört oss (och då troode hon att det var dags att åka till sjukhuset men då var Wilma nästan helt ut! *s*) För mig startade det långsamt så vi hade gott om tid på oss att lämna Ida hos mormor och morfar. Hon var bara 20 månader och jag tyckte hon var för liten för att vara med.
Skrivet av    Venus

Lyhörd lägenhet...

...har jag fött i mitt i Sthlms innerstad. Jag hade inte en tanke på grannarna under själva natten vi födde, vi satte upp lapp på dörren \"Hemfödsel pågår, stör ej\". Fick ett år senare höra av grannen under att hon knappt vågat gå till jobbet innan hon förstått att jag i alla fall inte var ensam...de äldre i huset tyckte inte det var så stor grej, visste om flera barn som hade fötts hemma i samma trappuppgången många år tidigare. Jag valde att inte ha syskon med, vet inte hur det blir denna gång. Min stora tjej var då två år, ammade ff och var klängig. Men denna gång har hon hunnit fylla fyra och är helt fascinerad av födsel och bäbisar, plus visar en väldig respekt för min kropp. Så vem vet, känns det ok kanske hon får vara med. Lillebror får däremot vara med barnvakt. Jag är inte heller en tyst föderska, både gråter och svär och skriker en del. Men just i födandets stund tänker jag inte på det...men efteråt har jag alltid undrat hur högljudd jag var! :-)
Skrivet av    Anna Teresia

Eh.. *ler*

Jag är nog inte så vokal av mig, men sist bode vi i parhus och så vitt jag vet vet grannarna inte ens om att vi födde hemma. Nu bor vi i lägenhet och här är väldigt lyhört, men det kommer nog inte spela så stor roll. Nu föddes T på dagtid och jag tror inte det blir annorlunda denna gång. När det kommer till Tindra så kommer hennes pappa vara hennes stöd och förklara om det behövs. Främst vill ju jag vara i fred så det är väl det han kommer behöva förklara. Innerst inne tror jag hon kommer förstå det ändå, hon läser av mig bra. Jag kommer prata mycket om det innan, eftersom hon är så liten. Jag tror ändå att små barn tar det \"naturligare\" än större eftersom de inte blivit implementerade med vuxna åsikter. Om du är orolig över att störa grannarna, prata med dem eller häng ut en skylt på dörren så de inte behöver fundera över ljud. \"Stör ej, vi föder barn\" ? =D Hur gamla är dina barn?
Skrivet av    Emmie

Vi "lånade" vatten...

av grannen när Felix föddes! Varmvattnet räckte inte till förl.poolen så mannen gick med hinkar. Vi bor i parhus så det är väldigt nära till grannen...jag tror ärligt talat inte riktigt att dom förstod att vi faktiskt födde barn hemma. Vi var nyinflyttade då så vi hade inte pratat om det innan. Om den granne vi sitter ihop med hörde något vet jag inte, iaf är det ingen som sagt nåt =) Med Martin bodde vi i lgh, då satte vi upp lapp på dörren så att ingen skulle få för sig att ringa polisen eller nåt. Martin var inte med när Felix föddes, han hade ett stort närhetsbehov då och ville gärna vara på armen. Både jag och mannen kände att vi behövde fokusera på mig, oss när vi skulle föda och därför fick Martin gå på Junibacken med faster istället =) Härligt med en \"trea\", lycka till!
Skrivet av    Anna m. Martin & Felix

Artiklar från Familjeliv