Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ni som gift er i samband med dop!

Skrivet av Hemlig jag med
Har ni haft det som en överraskning eller har ni bjudit in till dop och bröllop?
Vi ska ha dop och bröllop och efteråt smörgåstårta, tårta och kaffe. Alltså inget avancerat alls. Jag vill inte ha några bröllopspresenter och inga tal eller nått sånt utan jag vill bara gifta mig och att fokus ska vara på dopet.

Därför hade vi tänkt ett överraskningsbröllop men nu börjar jag undra om vi ska bjuda in till dop och bröllop iaf och skriva i inbjudan att fokus läggs på dopet och att eventuella gåvor och presenter endast ges till dopbarnet, kan man skriva så? Har ni några andra förslag?? Hur kan man skriva på ett bra sätt att vi som bröllopspar inte vill ha några gåvor och att det bara blir ett litet bröllop?
Kan folk ta illa upp? Vad tror ni de kan ta mest illa upp av, att man gifter sig som överraskning eller att man bjuder in till bröllop och dop men int ehar någon bröllopsfest?
Svar på tråden: Ni som gift er i samband med dop!

Mina tankar...

Jag har inte gjort något av ovanstående, men jag har sjungit flera gånger på liknande tillställningar och delar med mig av erfarenheterna. Ja, folk kan ta illa upp om allt blir en överraskning. Jag har bl.a. vänner som har blivit bjudna till dop som visade sig vara bröllop också. De var jättebesvikna för de hade gärna ordnat barnvakt och klätt upp sig mer osv. Utgå inte ifrån att bara för att _ni_ vill ha det enkelt så är gästerna nöjda & glada eller vad man ska säga. Jag själv skulle gärna vilja veta vad jag ska vara inställd på. Själva grejen att det är överraskningsbröllop ger liksom lite känslan av att det är speciellt också, vill ni ha det riktigt enkelt är det väl ingen vits med att överraska utan då kan ni väl skriva det rätt och slätt som det är? Att tala om för gästerna hur ni vill ha presenter kan ev. tolkas som en aning oförskämt; det är ju vuxna människor som själva kan avgöra hur de vill uppvakta er... I så fall skulle jag formulera det skämtsamt, i stil med \"ge oss Er närvaro i present\" eller så... Men slutligen är det ju bara ni som känner de ni bjuder. Ni kanske kan gissa er till hur era föräldrar mfl. skulle reagera. jag vet att min mamma skulle bli förkrossad om hon inte fick hjälpa till+uppvakta oss.
Skrivet av    Emelie med Gustav03 och Saga 05

Jag personligen

avskyr alla sorters överraskningar. Jag vill veta vad jag ska förvänta mig. Tona ner själva inbjudan istället, skriv att ni önskar att er baby ska få vara huvudperson. Då fokuserar mog de flesta automatiskt på barnet när de köper presenter. Skulle det råka slinka med en bröllopspresent får ni väl ta det.
Skrivet av    PZ

Kalla det inte bröllop, kalla det vigsel

Om ni har överraskningsvigsel i samband med dopet, så kan jag tro att ni gör bäst i att ha \"vanliga\" kläder för dop på er, alltså kjol och blus, byxor och skjorta. Om du har vit klänning kanske gästerna känner att de också velat klä upp sig mera. Jag tänkte så efter att ha läst Emelies svar. Du kan inte hindra gästerna från att hålla tal och ge presenter. Visst, man kan undanbe sig presenter, men att be folk från att avst från att hålla tal känns lite som att be dem avstå från att vara glada för er skull. En och annan present kanske ni får ändå. Var noga med att inte skriva \"bröllop\" i inbjudan om det inte är bröllop, utan skriv bara \"vigsel\". Bröllop betyder ju bröllopsfest, medan vigsel bara betyder att det är en vigselcermoni. Om ni talar om i inbjudan att det är vigsel, så kan ni förmodligen klä upp er mer, utan att det blir tokigt för gästerna. Hur kan man skriva (spånar): Välkomna till Truls dop och vår vigsel, Norrvalla kyrka 20 december kl 14. Efter ceremonin bjuder vi på smörgåstårta i församlingsgården. Om ni vill kan ni ha med present till Truls, för det är hennes dopfest, men själva har vi redan allt vi kan önska oss. Vi är bara glada om ni kommer! Hälsningar från Greta och Gustav
Skrivet av    karin med Skruttan o Parvel

Vi ska också

gifta oss i samband med sonens dop som en överraskning till alla. Jag tycker att det viktigaste är att det känns rätt för oss eftersom det ändå är vår tillställning, eller mest sonens. Om någon tar illa upp för att de inte fick veta det så är det deras problem och inte vårt. Vårt alternativ var att göra som en kompis, att gifta oss borgerligt helt i hemlighet och sedan ringa eller skicka ett kort om att vi gift oss. Nu får i alla fall släkt och vänner närvara.
Skrivet av    Superhemligt

Vi gjorde så

Hej Vi gifte osss i samband med vårt tredje barns dop. Det var enbart inbjudet till dop, och det var verkligen inte någon som tog illa upp för att vi gifte oss samtidigt. Alla tyckte det var jätteroligt. Jag tycker inte du ska bry dig så mycket om vad dina gäster tycker om att ni gifter er på det viset, det är väl ert beslut? Vi blev uppvaktade lite i efterhand, det var några som ville skramla till en diskmaskin, och den är nu min bästa vän :-) Gör som ni själva känner!
Skrivet av    susidus

Vi...

gifte oss i samband med dop, och bjöd in till både bröllop och dop eftersom vi ville att alla skulle veta (och presenter är alltid kul)...däremot höll vi nere folks förväntningar genom att ha valfi klädsel, ett eftermiddagsbröllop med lunch (inte middag) osv. En fingervisning är väll att i alla fall brudparets föräldrar och syskon skall veta om vad de går på för tillställning.
Skrivet av    K-line med Botvid 050420 & Jeanna 0112

Tusen tack för era svar!!!!

Nu gav ni mig mycket att fundera på hörrni! Mycket smart att säga vigsel och inte bröllop, det blir lite mindre då liksom. Är det för lite att bjuda på smörgåstårta som mat? Vi vill ha nått billigt och enkelt, nått annat tips? Tack för era svar om hur ni har gjort, jättegivande att få läsa det.
Skrivet av    Hemlig jag med

Nä, smörgåstårta är gott! imt

.
Skrivet av    karin med Skruttan o Parvel

Artiklar från Familjeliv