Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Måste få fråga!!!

Skrivet av Freja med dotter bf 16/6 på besök
När ni testade positivt med er tvillinggraviditet, när testade ni er i menscykel och hur svagt eller starkt var resultatet?

Jag testade nämligen positivt med cb i tisdag på dag 26 av 30 och det kom ett svagt men tydligt plus, nu när jag testade igen i går på dag 29 vatr plusset jättestarkt! När jag testade positivt med dottern för fyra år sedan på dag 28 var det bara som en skugga på cb:t och lika dant dagen efter! Har cb testerna förbättrats i kvalitet på dessa fyra år eller kan det vara tecken på tvillinggraviditet då pluset var så starkt, har man mer grav. hormoner då?

Hoppas ni kan svara på mina knäppa frågor!
Svar på tråden: Måste få fråga!!!

Mitt test

Jag testade positivt med PREG dagen innan förväntad mens, dvs i graviditetsvecka 3+6. Det blev då ett starkt streck och två bebisar visade det sig senare fanns i magen! Jag har ingen aning om man kan utläsa utifrån styrkan på strecket hur många barn det är. Du kan kanske till exempel haft ägglossning några dagar tidigare så att du gått längre än du trott? Lycka till med din graviditet oavsett antalet barn!
Skrivet av    Indra

Jag testade

på dag 10 efter förväntad mens. Jag skulle bara kolla att jag INTE var gravid innan jag ringde doktorn för att kolla varför jag inte fick mensen. Styrkan på strecket behöver inte antyda hur många barn det är i magen. Det antyder bara hur mycket HCG du hade i urinen när du tog testet och det kan påverkas av olika saker. JAG hade inte mer grav. hormoner när jag väntade två om man skall tolka grav.sypmtomer och hur jag mådde.
Skrivet av    Marie-72

Bara klena streck...

... och då testade jag bägge gångerna några dagar efter beräknad mens...
Skrivet av    Eva-Ley

Tydligare första gången

Jag har testat lika många dagar över tiden med båda mina graviditeter. När jag testade med dottern - så var strecket jättejättetydligt - som om någon stått och tryckt med en krita och ritat fram och tillbaka ett par gånger :-). När jag testade positivt med killarna, så var det ett vanligt streck - tydligt, men långt ifrån lika starkt. Så, i mitt fall fanns det inget i testandet som tydde på två, om man säger så.
Skrivet av    Jica

Artiklar från Familjeliv