Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Beställa test på nätet?

Skrivet av Snurriga kotten IM?
Är det nån som vet var man gör det bra och billigt?
Svar på tråden: Beställa test på nätet?

babyornot

men kan INTE rekommendera deras billiga test som jag köpte.
Skrivet av    ior

Varför inte?

Visade dom fel eller vad? Ingen idé att beställa om dom inte är bra... Nån annat ställe som är bra då?
Skrivet av    Snurriga kotten

De billigaste...

...från babyornot och alla andra billiga ställen är så kallade stickor. De är rätt svåranvända och det är vanligare att man får \"spökstreck\" på dem än med stavar, såsom preg och cb. Är man däremot beredd på att det kan hända och att det är lite meckigt med stickor tycker jag att de funkar jättebra. Babyornot och billigatester har en leveranstid på några dagar. Saveontests.com är billigare, men har en leveranstid som kan gå upp till tre veckor. I övrigt rekomenderar jag i vanlig ordning mig själv som källa och föreslår ett besök på min webbsida.:) www.pass.nu/bli-gravid Där har jag sammanställt priser och känslighet från de ställen där jag köpt/beställt test. Har dock inte lyckats recensera alla ännu.:) Skulle dock tro att billigastesters test får precis samma som babyornot, för äl-stickorna är i princip helt likvärdiga.
Skrivet av    Minnea

Ja, det är väl som Minnea säger

att de visar spökstreck (vilket jag inte var beredd på) Och något sådant orkar i alla fall jag inte med. Vill ha klara besked.
Skrivet av    ior (dag 29/23-27)

Nu har jag tittat

på din sida. Verkligen bra med all info! Tackar ödmjukast. I tillägg till detta ka jag säga att de test jag använt har varit kasetterna (9-pack). Tycker att de är lättanvända, men det är så kort tid (5 min) man kan läsa av testet. Nu har jag testat 3 test med svaga streck som kommit precis efter 5 min. Och det känns ju lite förrädiskt....har kontrollerat med CB och fått neg. Men jag är almänt förvirrad då mensen aldrig kommer....
Skrivet av    ior (dag 29/23-27)

Ok...

Då tycker jag nog att man ska undvika dem, för så ska de inte göra efter såpass kort tid och jag hade ju en liknande historia (även om det var att testet blev ett \"riktigt\" falskt positivt för mig). Maila babyornot och klaga tycket jag. Jag fick cb digital i utbyte.:)
Skrivet av    Minnea

Läste igen...

Hmmmm.... Efter fem minuter låter förresten lite märkligt, för det är ju inom tidsramarna för när man ska kunna läsa av dem väl? CB ska ju vara markant mindre känsliga än babyornot, så hur många dagar var det emellan att du testade och fick ett sådant resultat med kasetterna första gången och senaste gången du kollade med cb? Jag hade också ett test från babyornot som gjorde så, men när jag dubbelkollade med två andra direkt efteråt fick jag inte det beteendet och jag har ändå använt 9 stycken... *håller tummarna för att du är gravid* Ursäkta de lite nördiga frågorna förresten.:) och tack för berömmet.:)
Skrivet av    Minnea

så här

I onsdags: test med babyornot. svagt positivt (men inte inom 5 min, som det ska vara) Torsdag: Babyornot: negativt. Gjorde direkt ett till test med samma kiss. svagt streck igen efter ett tag(men nog inte inom 5 min). Totalförvirring råder. Fredag: Testar med CB. Klart negativt, Blir deppig. Söndag. test med babyornot. Samma svaga streck efter ett tag. Men jag litar ju inte på babyornot-plussen eftersom 1) i torsdags så fick jag ju helt olika resultat. 2) CB visade neg i fredags. 3) Jag har tänkt att eftersom jag läst av de svaga strecken efter 5 min så gäller de väl inte? Men min mens är ju klart sen...och jag undrar om det ändå inte har flyttat in någon där? Men jag vågar inte riktigt hoppas. Vad menas med att CB är mindre känsliga?
Skrivet av    ior (dag 29/23-27)

Tjaaa...

Klurig situation det där.:) Cb lovar att mäta 50 mlu/ml av hCG och babyornot lovar att mäta 25 mlu/ml. Det innebär att babyornots test lovar att ge utslag vid hälften av den koncentration som clearblue gör. Känsligheten varierar däremot mellan olika test på grund av att tillverkningsmetoden inte är så att alla blir exakt likadana. Därför är oftast testen känsligare än vad tillverkaren lovar, för att alla test ska falla inom ramen för vad de lovar. Om inte jag minns tokfel, så är det väl så att babyornot-testen ska avläsas efter fem minuter, men innan 10? Dvs att du läste av dem innan de ska bli ogiltiga? I så fall låter det lite osannorlikt att du skulle fått fel på så många babyornot-test. Det låter i mina öron därför inte alls orimligt att du kan vara gravid, men att du i så fall har väldigt låga nivåer av hCG. Håller tummarna för att du får ett tydligt pluss snart!
Skrivet av    Minnea

hmmm...

ska nog läsa vad som står egentligen. Tänk om jag läst helt fel? Tack tack för alla svar och tumhållningar! Lycka till själv!
Skrivet av    ior (dag 29/23-27)

nix

kollade nu och det står faktiskt inom 5 min och att man ska kasta det efter 5 min då för att undvika förvirring, då det kan visa positivt strax efter. Läste aldrig så långt så klart (i min testningsiver)... Så då borde jag väl inte klaga egentligen.
Skrivet av    ior (dag 29/23-27)

Artiklar från Familjeliv