Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hon vill inte ta av bajsblöjan. Vad göra?

Skrivet av Karin m S och E
Min snart treåriga dotter har haft trosor dagtid i ca 6 månader, men lyckades aldrig bli riktigt torr. När vi flyttade, hon blev storasyster och började nytt dagis blev allt mycket jobbigare, och efter att behöva tvätta 6-8 trosor om dagen gav jag upp. Nu har hon för det mesta blöja på sig, och verkar nöjd och glad med det. Ibland vill hon ha trosa, men både kissar och bajsar i den. Jag tror att hon trotsar lite, men att hon inte heller riktigt klarar av detta med att hinna gå på pottan i tid. I alla fall tror hon inte att hon klarar det. Sen är hon nog bekväm också, och less på att jag säkerligen har tjatat sönder henne om att hon bör gå på pottan/toan. Nu försöker jag strunta helt i att påminna henne, men hennes nya drag är att vägra ta av bajsblöjan. Jag tänkte igår att jag skulle ge henne friheten att själv bestämma när hon vill ta av den, men det känns inte bra att hon ska gå och bli röd i stjärten, samt att det faktiskt luktar hemskt när hon går runt så. Vad ska vi göra?
Svar på tråden: Hon vill inte ta av bajsblöjan. Vad göra?

Ta striden,

finns inga genvägar. Som du säger så kan hon kan ju inte gå runt med bajsig blöja.
Skrivet av    Minnie

samma här!

Min son som är 2 ½ vill inte heller byta bajsblöjan utan går och gömmer sig. Men jag har en känsla av att han skäms för att han bajsat i blöjan och det är därför han låtsas som om inget hänt och förnekar det. Kan det vara så med din dotter med?
Skrivet av    ruthesther

Säkert så,

eftersom jag tyvärr nog visat mig alltför besviken alla gånger hon bajsat i byxan (innan vi tillsist återgick till blöjan). Nu försöker jag vara så positiv jag bara kan, och förhoppningsvis blir det bättre så småningom.
Skrivet av    Karin m S och E

precis så var min systerson

... jag ska kolla med min syster, men jag tror att knepet är att ta det lite lugnare med hela blöj-och toagrejen. För alla barn( i stort sett ) lär sig det här med att gå på toa.
Skrivet av    Åsa

Artiklar från Familjeliv