Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Gasspis

Skrivet av Nell med Robert och Aliette
även på hus och hem

jag är på väg att skaffa gasspis men vet inte vad man skall tänka på. Jag vill ha en häll på ca 60 bredd med bland annat en wokenhet. Vad bör man tänka på när man väljer gasspis? vilka typer av funktioenr finns det på en gasspis? Kvalitetsmärken? mm.
Svar på tråden: Gasspis

Ahh, älskar gasspisar

Hej Är inne på min andra gasspis eftersom vii bygger ett nytt hus innan totalrenoverade vi vårt kök och drog in gas. Wokenhet - absolut måste om man gillar wokmat (vi använder vår varje dag). Vi har valt att ha 100 cm breda hällar med 5 plattor varav en fisklåga. Man ska ha elugn eftersom gas är lite dåligt sprutt på i ugnen så vi har valt varmluftsugn i stora ugnen och el i lilla. Märken på spisar Ilve (snygga, snygga), AGA, Husqvarna har både hällar och hela paketet med spis och ugn. Det finna ett nytt märke som heter IGF som håller på att slå sig in på den svenska marknaden och de har bra, snygga och prisvärda alternativ. Åk till Nordin och Ölwing (om du bor i Stockholmsområdet) och kika, de har ett stort sortiment. Här kommer några länkar: http://www.vitvaruspecialisten.se http://www.igf.se/ http://www.ilve.se/ http://www.husqvarna.se/ Lycka till med valet!
Skrivet av    Millimeterns mamma

Åh tack vad är finessen egentligen

med fisklåga. Måste fisk ha en mindre låga? Vad har du för gasspis nu? Jag ahr redan en inbyggnaselugn så det är bara gasspishäll jag är ute efter. Kompisen har en Ilve som han är nöjd med förutom att de har en keramikplatta som de aldrig använder. På mässan fanns det ett märke som hette De Longhi eller likande, är det ett bra märke? Skall man ha gjutjärn eller annat som kastrullerna står på (vet inte vad det kallas)? Det finns väl andra material också? Tack igen för tipsen.
Skrivet av    Nell med Robert och Aliette

Fisklågor mmm

Hej Fisklågan är avlån så man kan placera en avlång gryta där, t ex gutjärnsgrytan som är avlång så det är inte bara för fisk. Nu kommer vi att ha en Husqvarna (tidigare en Ilve). Vi är jättenöjda med Ilven och hoppas att vi ska bli det med Husqvarnan också. De Longhi är ett bra märke. I Italien används gasspisar flitigt så de är duktiga med både funktion och design ;-) Jag tror nog alltid det är gjutjärn på kastrullytan eftersom detta tål den höga värmen (öppen låga). Jag tror att du kan välja bort keramikhällen på Ilves häll, det kan man iallafall på Husqvarnas sortiment. Fler frågor - jag svarar gärna!
Skrivet av    Millimeterns mamma

Artiklar från Familjeliv