Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Supa sig full vid 13 år?!

Skrivet av naiv mamma?
Har fått en liten bok i brevlådan om hur man ska hantera tonårsproblem, jag antar att det är skickat till alla som har barn födda 92 ?

Läste där att ganska många procent av barnen söp sig fulla första gången vid 13,2 års ålder!

Kanske är jag naiv och båögd men jag har inte ens tänkt tanken att v¨år son skulle dricka sprit.

Men å andra sidan blir jag nu lite orolig eftersom han verkligen har kommit in i puberteten med humörsvägningar m.m. Sitter mest vid datorn och släcker alltid ned när vi kommer in.

Han får 400 i månadspeng och dom är sista månaderna slut på 1 vecka och han blir galen om vi frågar vad han gjort med pengarna. (ska nu börja med 100 kr i veckan istället)

Han kanske inte är den där ängeln som vi tror:)

När drack era barn första gången`?
Svar på tråden: Supa sig full vid 13 år?!

Mina har inte

börjat ännu, och de är 18 och 16 år. Men det där är väl väldigt individuellt, och jag vet att de har kompisar som började vid 13-14 års ålder.
Skrivet av    Protan

Samma här

Har läst boken och har en 13-årig pojke. Jag skulle aldrig kunna tänka mig honom att dricka sprit, han är lugn, snäll och duktig i skolan. Sitter också mest vid datorn... Mina äldsta flickor var nog ca 16 år när dom söp sej fulla första gången...hittade den ena sovandes vid busshållplatsen i 20-gradig kyla och den andra kom hem och var jättesjuk. Det var mycket kompistryck som låg bakom tror jag. Men storpojken här hemma går sin egen väg och bryr sig inte om vad andra tycker plus att han tar avstånd från kompisar som börjat med \"saker\" läs röka och dricka. Moget tycker jag och hoppas att det fortsätter så...
Skrivet av    Mamma till fyra

Sonen var nog

16 när han provade första gången, dottern inte mer än 12 - fast ingen av dom har varit märkbart berusad. Blev sjövild och galen när jag kom på lilltjejen, ska jag säga.... Man ska inte tro att det bara är \"alla andra\", och man ska aldrig underskatta kompistrycket. Å andra sidan är det inte säkert att de öht smakar, men den där boken är faktiskt rättså bra, om jag inte minns fel. Har använt den som diskussionsunderlag, och som påminnelse till mej själv - inte är jag värsta övervakaren, men jag har koll...
Skrivet av    Mia2+1

nää, han kanske inte är nån ängel

utan helt normal. Men det behöver ju inte betyda att han dricker sprit. Är han ute på helger då, så ni inte vet var han är? Min dotter är 15 och har inte varit berusad än. Hon är inte ute på det sättet, även fast hon har pojkvän på 19 år.
Skrivet av    annis

Har inte...

..druckit än vad jag vet. Eller... innan hon flyttade för 1½ månad sen är jag säker på att hon inte hade druckit, nu kan jag inte vara lika säker förstås när hon bor 70 mil bort. Hon är 16.
Skrivet av    Fru Marmelad

Kan svara för mig själv

Är bara några år över 20 så jag kan svara för mig själv och de jag känner. Tyvärr tror jag att den åldern 13,2 år kan stämma rätt bra. Själv var jag 14 och hade tagit folköl av min pappa i smyg på sista april. Vet att det var många i min klass som redan hade provat på innan jag gjorde det. Så jag tror det är rätt vanligt att många dricker första gången någon gång i början av högstadiet =/
Skrivet av    också yngre

Mina äldsta är 16 och snart 18

och de dricker inte. Jag fick också någon sådan där bok för några år sedan. \"Hjälp jag är tonårsförälder\" eller något sådant hette den. Gillade inte den titeln måste jag säga, även om jag förstod budskapet. Det jag inte förstår är hur man kan supa sig full i 13-årsåldern och dessutom fortsätta det livet. Märker inte föräldrarna att ungen är full när han eller hon kommer hem? Jag skulle ge utegångsförbud om det hände innan de blev 18 och de skulle få bevisa för mig att de gick att lita på. Frihet under ansvar har vi kört här och har aldrig haft fasta tider t ex, men det har fungerat bra och vi har haft en rak dialog kring alkohol och annat som kan vara ett problem när man är ute. Skulle heller aldrig låta dem gå ut om jag visste att de skulle dricka. Det är alldeles för stora risker involverade i samband med fylla och det är mitt ansvar att se till att de inte utsätts för dem. Man har ju varit ung en gång själv med och man var väldigt naiv i den åldern. Sedan vet man så klart inte allt, precis som du säger, men jag tror man känner på sig om de dricker och då måste man reagera på en gång. Inte se det som en engångsgrej och låta det passera, för då ger man inte budskapet om hur allvarligt det är.
Skrivet av    Elisha

Ja det är moget och jag tycker

att du ska vara stolt. I den åldern är man inte alltid så klarsynt.
Skrivet av    Elisha

Ja första gången han var full

var han 11 år och på Kanarieöarna. Men efter det så har jag inte märkt av att han druckigt *peppar peppar* Han är 14 år nu. Men det lär väl komma snart kan jag tänka mig.
Skrivet av    -TH-

Jaa

Jag är stolt. Jättestolt!
Skrivet av    Mamma till fyra

min dotter har inte druckit, inte rökt,

inte provat narkotika, inte haft sex och inte blivit gripen av polisen. behöver jag tillägga att jag hade gjort samtligt av ovanstående i hennes ålder, flera gånger? så jag är supernöjd, hittills :-)
Skrivet av    pola

Jag gillade inte heller titeln

Det behöver inte betyda \"hjälp\" bara för att ens ungar kommit i tonåren. Jag håller med dej om att man absolut inte ska se första fyllan som en engångsgrej utan ta tag i det omgående!
Skrivet av    Jobbar i vården

Hur gammal är hon?

???
Skrivet av    Jobbar i vården

14 år

är hon.
Skrivet av    pola

Artiklar från Familjeliv