Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

vad har era barn för tider m.m

Skrivet av ann
när ska dom vara hemma på vardagar?

ska läxorna vara klara då innan?

När går dom och lägger sig på vardagar?

Får dom åka in till stan på kvällen?

På helgerna?

Tider på helgerna?

Månadspeng? Hur mycket och till vad?

Kollar ni vad dom gör för pengarna?

Hur mycket får dom sitta vid datorn?

Ålder? Kön?

Storstad eller mindre stad?





Svar på tråden: vad har era barn för tider m.m

Svar

när ska dom vara hemma på vardagar? När dom vill, bara de passar skolan. Brukar vara hemma senast 23.00 ungefär. ska läxorna vara klara då innan? Läxorna sköter de utan min inblandning. När går dom och lägger sig på vardagar? Typ 23.00-24.00. Då lägger jag mig med. Får dom åka in till stan på kvällen? Ja, får dom väl, men gör det sällan. På helgerna? Se ovan. Tider på helgerna? Inga särskilda Månadspeng? Hur mycket och till vad? Hela studiebidraget. Skall räcka till det mesta Kollar ni vad dom gör för pengarna? Nix Hur mycket får dom sitta vid datorn? Hur mycket dom vill Ålder? Kön? 18 och 16, en kille en tjej Storstad eller mindre stad? Medelstor
Skrivet av    Protan

Sanna svarar

Svar på: [vad har era barn för tider m.m] när ska dom vara hemma på vardagar? -- kl 20 ska läxorna vara klara då innan? -- ja När går dom och lägger sig på vardagar? -- 22 Får dom åka in till stan på kvällen? -- inte sent, vi bor i liten byhåla så stan är svårt begrepp för oss På helgerna? -- får inte va på stan efter 20 - dock ok att vara ute hemma på gården eller i närheten till lite senare Tider på helgerna? -- se föregående svar Månadspeng? Hur mycket och till vad? -- 1000 kr - ska räcka till allt utom ytterkläder, typ jacka, skor Kollar ni vad dom gör för pengarna? -- så gott det går Hur mycket får dom sitta vid datorn? -- dom sitter inte så mycket - ca 1/2 timme/dag så det behöver inte kontrolleras så mycket... men däremot TV -- det är svårare Ålder? Kön? -- flicka 17, flicka 15, pojke 13 Storstad eller mindre stad? -- som sagt - byhåla
Skrivet av    Sanna

mina svar:

när ska dom vara hemma på vardagar? **Runt sex, halvsju för sonen på 9 år och runt åtta för 15åringen. ska läxorna vara klara då innan? **Vi bor så att de följer med nån direkt hem efter skolan och så får vi hämta på kvällen. Ibland gör de ju sina läxor hos kompis, annars blir det när de kommit hem. När går dom och lägger sig på vardagar? **Sonen bör vara i säng vid 20.00 för han blir så trött o sur annars. Dottern går ofta upp vid 22, men somnar nog sällan förrän bortåt 23 -00. Får dom åka in till stan på kvällen? **Dottern har inte visat nåt intresse för det än. På helgerna? **Inget intresse avdet än. Tider på helgerna? **Villde träffa nån på helgerna så skjutsar vi. Ska de inte sova över, så hämtar vi dem i rimlig tid för vad vi själva orkar hämta. Månadspeng? Hur mycket och till vad? **Ingen av dem har månadspeng Kollar ni vad dom gör för pengarna? **Litegrann. Jag brukar råda lite. Sonen vill köpa lego för alla sina pengar och dottern sätter gärna sprätt utan att tänka sej för. Hur mycket får dom sitta vid datorn? **Har ingen max eller minitd. De har hittills skött det utan problem. Ålder? Kön? **Son 9 år dotter 15 år Storstad eller mindre stad? **Byhåla
Skrivet av    annis

oj vad mycket pengar

Vad gör dom med 1000 kr i månaden? Spar dom? Har fått för mig att allt dessutom är billigare i en \"byhåla\" och att det finns mindre att göra av med pengar på. Men det knske är en total missufattning :)
Skrivet av    ann

På sätt och vis är det

sant att det inte i byhåla finns så mycket att sätta pengar på, men då finns ju inga nöjen här heller, och då får man åka till närmaste stad - som ligger 6 mil bort och buss dit för ungdom kostar (enkelresa) 45 kr(!!) Dit åker de typ en gång i mån, men när de väl åker dit så blir det ju naturligt heldag och det innebär mat osv och då köper man rätt mycket på en gång. De är faktiskt riktigt snåla när de har pengarna i egen ficka, då blir det mycket på rea osv, men är jag med och har pengarna i min plånbok så tror dom att den aldrig blir tom och vill ha allt dom ser :) kanske alla ungar är så,, De sparar lite och tjejerna köper ibland skor och jackor själva för pengarna när de anser att det jag betalat inte är tillräckligt. Någon gång i månaden äter de pizza med kompisar, det är ungefär det nöjet som finns i våran håla, så inte något vidare ställe att bo på,, men men, så får det vara nu ett tag.
Skrivet av    Sanna

Kanske lite annorlunda svar *S*

Dottern går gymnasiet på annan ort, och bor i lägenhet tillsammans med klasskompisar. Det är tre hus där nästan alla i de två klasserna bor, de har viss tillsyn av fritidsledare till ganska sent på kvällarna ibland även natt om det behövs. när ska dom vara hemma på vardagar? Svar: Det får hon ju bestämma själv, alla ska dock vara hemma och det ska vara tyst i lägenheterna vid 10. ska läxorna vara klara då innan? Svar: Finns inga såna regler När går dom och lägger sig på vardagar? Svar: Hon brukar gå och lägga sig vid 23 senast (säger hon *S*) Får dom åka in till stan på kvällen? Svar: Det finns ju ingen direkt stad där, och även om de vill åka till närmaste hålligångort som är Åre (rätt hålligångigt på vintern iaf!) så är det svårt med kommunikationerna så det är i princip omöjligt om de inte tar taxi (och det har de inte råd med mer än till helgen ibland) På helgerna? Svar: Då händer det att de åker till Åre. I vinter vet jag inte hur det blir, det är ju helt klart mer hålligång där, men å andra sidan kommer de inte in på ställena och att stå ute och frysa är nog inte så kul *S* Tider på helgerna? Svar: De har inga direkta tider då, så länge fritidsledarna upplever att det fungerar och att de sköter sig rent allmänt i boendet och i skolan har de det ganska fritt. Månadspeng? Hur mycket och till vad? Svar: Hon får 500 kr i veckan som ska räcka till mat + övrigt hushåll och nöjen, godis mm. Vi lägger till lite för fritidsaktiviteter, busskort och kläder vid behov. Kollar ni vad dom gör för pengarna? Svar: Nej, det blir svårt när hon är så långt bort. Jag brukar fråga vad hon äter och så såklart. Hur mycket får dom sitta vid datorn? Svar: De har ingen dator. Ålder? Kön? Svar: 16, flicka Storstad eller mindre stad? Svar: Litet samhälle
Skrivet av    Fru Marmelad

cene

När ska dom vara hemma på vardagar? De kommer hem efter skolan. Och sen går de knappt ut igen. Det har hänt att dottern blivit sen nu några gånger. Jobbar på det. Eftersom ingen går iväg har det inte funnits något behov för regler, men vid 21 tycker jag verkar rimligt. Ska läxorna vara klara då innan? Innan de kommer hem? Dottern läser en del på bussen vet jag. Annars har hon läxtid 19 - 21. När går dom och lägger sig på vardagar? Datorn stängs vid 22. Ibland har dottern dumpit redan vid 21, men hon går upp tidigt. Får dom åka in till stan på kvällen? Ser ingen anledning till det, vare sig jag eller de. På helgerna? Ser ännu mindre anledning till det. Gäller både mig och dem. Tider på helgerna? Datorn stängs 24 på fredag och lördag och 22 på söndag. Månadspeng? Hur mycket och till vad? Fråga maken. Kläder så att de har en basgarederob betalar vi. Men vill de ha något extra så går det på deras konto. Dataspel går på deras konto. Resor också. Kollar ni vad dom gör för pengarna? nej. Hur mycket får dom sitta vid datorn? Fram till stängningsdags. Ålder? Kön? Son 14, dotter 16 Storstad eller mindre stad? mindre stad nära större stad.
Skrivet av    cene

16 åringen ska...

18 åringen har precis flyttat hemifrån, 16 åringen bor här och 14 åringen hos pappa så jag svarar bara vad gäller 16 åringen när ska dom vara hemma på vardagar? ***ingen tid, hon sköter det själv bara hon meddelar mig ska läxorna vara klara då innan? ***läxor sköter hon själv, det är hennes ansvar När går dom och lägger sig på vardagar? ***när hon blir trött? Får dom åka in till stan på kvällen? ***Ja På helgerna? Ja Tider på helgerna? ***inga, vill bara bli meddelad och telefonen ska vara påslagen Månadspeng? Hur mycket och till vad? ***studiebidraget plus de pengar hon jobbar ihop på Mc Donalds, ca 1500 till/månad Kollar ni vad dom gör för pengarna? ***nej, men jag sparar 250 kronor av dom pengarna Hur mycket får dom sitta vid datorn? ***tills ögonen ramlar ur om hon så önskar Ålder? Kön? ***16½, flicka Storstad eller mindre stad?
Skrivet av    maria65a

missade sista

Bor i Stockholms innerstad
Skrivet av    maria65a

Det är väl

inte mycket pengar. Det är ju den summa de får i studiebidrag. Kläder är dyra, så även många fritidsaktiviteter.
Skrivet av    Protan

Svar från TH

när ska dom vara hemma på vardagar? Svar: 21:30 ska läxorna vara klara då innan? Svar: Ja det ska va klara. görs oftast efter middag. När går dom och lägger sig på vardagar? Svar: Ca 22:30 Får dom åka in till stan på kvällen? Svar: Inte en vardag.. På helgerna? Svar: Ja men inte sent på kvällen. Tider på helgerna? Svar: Det är olika.. beror på vad de ska göra och vem de umgås med. Månadspeng? Hur mycket och till vad? Svar: 400 kr.. det ska gå till nöjen och hans mobil Kollar ni vad dom gör för pengarna? Svar: Ja lite.. frågar vad han gjort i bland. Hur mycket får dom sitta vid datorn? Svar: Olika.. men datorn ska va avstängd kl 22.00 Ålder? Kön? 14 år Grabb... Storstad eller mindre stad? Svar: Mindre..
Skrivet av    -TH-

Har 15-årig kille

när ska dom vara hemma på vardagar? Ingen aning, har är aldrig ute. Skulle väl säga 21 kanske. ska läxorna vara klara då innan? Dom sköter han på håltimmarna. När går dom och lägger sig på vardagar? 21.30 Får dom åka in till stan på kvällen? Javisst, om han ville det så. På helgerna? Inte ensam i allafall. Tider på helgerna? Beror på var han är. Månadspeng? Hur mycket och till vad? 200 kr till nöjen. Han gör aldrig av med ens hälften. Kollar ni vad dom gör för pengarna? Behöver inte kolla, han säger det själv. Hur mycket får dom sitta vid datorn? Fritt på sin egen dator. Ålder? Kön? Se ovan. Storstad eller mindre stad? By utanför storstad.
Skrivet av    Morzan

Pinse svarar

när ska dom vara hemma på vardagar? Dottern (14 år) 21 om hon inte har läxor, annars 19 Sonen (16 år) 22-tiden ska läxorna vara klara då innan? Se dottern fråga 1 Sonen sköter det själv utan problem! När går dom och lägger sig på vardagar? När de är trötta, har ingen koll på det. Så länge de sköter skolan lägger jag mig inte i det. Får dom åka in till stan på kvällen? Ja, vi bor mitt i stan så det är svårt att förhindra:) På helgerna? Ja Tider på helgerna? Nr 1: Telefonen ska vara påslagen Sen ska sonen vara hemma sennast 02 om han är hos kompisar i närheten mkt tidigare om han är på stan. Allt beror på vad han gör. Dottern ska vara hemma vid 22 om jag inte ska möta henne och det gör jag gärna. Månadspeng? Hur mycket och till vad? De har 800 kronor var per månad. Ska räcka till nöje och kläder utom ytterplagg/skor som vi betalar halva av. Vi betalar även frisörbesök etc. Kollar ni vad dom gör för pengarna? Nej Hur mycket får dom sitta vid datorn? Så länge de vill. allt beror på om de sköter skolan eller inte! Och eftersom de gör det får de stor frihet. Ålder? Kön? Son 16 1/2 år Dotter 14 1/2 år Storstad eller mindre stad? Mellanstor stad.
Skrivet av    Pinse

polas sena svar

när ska dom vara hemma på vardagar? *beror på vad hon gör. oftast är det träning eller scouter, vet faktiskt inte om hon \"bara\" varit ute en kväll när det är skola. ska läxorna vara klara då innan? *nja, läxorna sköter hon finfint själv. När går dom och lägger sig på vardagar? *runt 22-23 sådär. hon har egen tv och dator på rummet, och när jag går och lägger mig, brukar jag kolla så att hon inte sitter uppe längre då. Får dom åka in till stan på kvällen? *ja. fast, som sagt, det händer i princip aldrig. På helgerna? *ja. Tider på helgerna? *beror på där också. \"bara\" häng=22 eller 23. men om hon är hos en kompis, eller på bio etc, kan det bli senare. jag kommer _gärna_ och hämtar eller möter. Månadspeng? Hur mycket och till vad? *1500 kr ska räcka till alla kläder och nöjen. Kollar ni vad dom gör för pengarna? *nja. fast nu tycker jag att dom försvinner så snabbt, då säger jag det. jag tycker att hon bör spara 2-300 kr/månad för att göra stora inköp emellanåt. men nu tror jag att jag ska ge upp pengarna i småportioner, 2-3 ggr/månad, och behålla 300 kr. Hur mycket får dom sitta vid datorn? *ingen speciell tid. hon tränar så mycket så att datatiden kommer i andra hand. men när hon är hemma, tycker jag det är ok att hon msn:ar och PA:ar, det är ju ett (bra) sätt att hålla kontakt med de hon träffar sällan eller de hon måste prata med mest hela tiden :-) hellre data än ringa! Ålder? Kön? *14 år. tjej. Storstad eller mindre stad? *förort till sthlm.
Skrivet av    pola

Artiklar från Familjeliv