Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vad skulle ni göra?

Skrivet av Hönsigast i stan???
Nu kommer en riktig hönsmammafråga : jag skulle installera ett program på äldste sonens dator (13 år) och upptäckte då att han går in på nåt som heter manga-girls och laddar ner snuskiga bilder på dessa tecknade tjejer. T.ex en som har sex sig med nån jävla figur som liknar en åsna och flickor som visar skrevet m.m. Jag kanske överreagerar men jag tyckte bilderna var så hemskt förnedrande och han är en så fin kille, han är jättekär i en flicka i klassen och talar så fint om henne. Ska jag bara strunta i det hela, jag vill inte konfrontera honom för då kommer han att skämmas men ska jag radera skiten i smyg?
Jag vill ju inte att han ska påverkas...
Svar på tråden: Vad skulle ni göra?

Jag skulle prata med honom..

i alla fall om det är risk att dessa bilder \"kommer upp\" på skärmen,och han har yngre syskon.
Skrivet av    7-barnsmamma

Radera inte

skiten i smyg, det verkar väl ganska ojuste. Fråga honom istället om bilderna, varför han laddat ner dem och vad han själv tycker om dem. Gå inte bakom ryggen på honom, då kan ert förhållande skadas för lång tid framöver.
Skrivet av    Protan

Tycker inte att du är hönsig.

Här har jag gjort klart från början (sen vi fick internet) att jag _inte_ accepterar porr under mitt tak. Sen kan de ju tycka vad de vill om det, men så länge det är jag som betalar får de stå ut med mina \"knepigheter\"... Jag har, till frfa sonens stora fasa, noga redogjort för min inställning till pornografi i allmänhet, och i min dator i synnerhet, och gett de argument jag har.
Skrivet av    Mia2+1

Man kan ju förstås göra som

du får förslag till, att prata med honom om det, fråga vad han tycker om bilderna han laddat ner och så kan du ju på snällt sätt tala om att du inte vill ha porr i ditt hem och det är ju du/ni som betalar räkningar sov för att kunna ha dator mm. Tycker inte du ska genera honom eller vara arg. SJälv vete sjutton hur jag skulle göra. Att de är nyfikna är ju helt naturligt och de flesta grabbar har tittat på porr, utan att för den delen ta skada av det.
Skrivet av    annis

Jag tycker det viktigaste är...

... att du pratar med honom om vad porren förmedlar för bild av könen/könsrollerna och av sexualiteten. Att varken flickor eller pojkar fungerar som dom gör i porrens värld och att man måste prata med sin partner och alltid, alltid visa respekt även när det gäller sex. Han kanske har några år kvar tills han egentligen vill ha sex, men det är ju bättre att prata nu innan porren gett honom för skev bild av hur samliv ser ut. Att radera i smyg skulle väl vara tämligen meningslöst eftersom han kommer upptäcka att det försvunnit och kanske bara ladda ner nytt. Sen kan du ju alltid om du vill kräva att datorn ska vara porrfri i ditt hem, men jag tycker ändå att det viktigaste är att prata med honom eftersom han lär se porr någon annanstans om det intresserar honom.
Skrivet av    Karenina

Berätta ärligt hur du själv ser på bilderna

Tala om för honom hur din syn och åsikt är angående bilderna. Kanske har han bara inte tänkt på det sättet innan utan mer hängt på sina kompisar som han fått länken av? Varför ska han skämmas för att du är ärlig? Hur ska han annars få veta hur du ställer dig till bilderna om du inget säger? Jag säger alltid vad jag tycker om saker till mina tjejer. Det händer ju ändå rätt ofta att de själva inte alltid kan tolka t ex porrbilder, och då får man ju kanske klargöra att en människa och åsna som har sex inte är varken lagligt eller moraliskt. Inte heller nödvändigt att ha med som tecknad bild ens.
Skrivet av    Lena_O

Svårt

Jag antar att inte pappan kan tala med honom? Jag tycker förstås du ska prata med honom att du förstår att han är nyfiken på sex, du vet att tonåringar är det, men att du inte gillar porr och absolut inte vill ha några såna bilder nedladdade. Förutom allt annat kan ju virus följa med när man laddar ner från okända sajter. Förstår att du tycker det känns pinsamt, det skulle jag också tycka. Men samtidigt hoppas jag du kan säga vad du tycker.
Skrivet av    Kajan

Tyvärr är inte tidelag olagligt längre

Vi är ju så frigjorda i Sverige, så den paragrafen har vi avskaffat ... Fast äckligt och motbjudande är det i alla fall. Förutom att djuren inte kan säga ifrån vad de tycker.
Skrivet av    Kajan

Är det sant?

Har du länk till den lagändringen?
Skrivet av    Lena_O

det är inte olagligt.. tyvärr

såg ett program om just tidelag och så länge djuren inte skadas kan djurrätssorganisationer inte göra ett skit :( dessutom så kan en person som haft tex sex med en gris (ja ja vet groteskt) och grisen fått skdor av detta få tillbaka sin gris om han lovar att inte skada djuret igen.. det enda man kan dömmas för är vanvård(om djuret visar skador osv) att därmot ha sex med djur som akt är inte olagligt.. sjukt är vad det är.. hur skall djuren kunna freda sig om knappt vi männsikor kan genom domstolar :(
Skrivet av    Ayhanza

Tecknade figurer/tack för alla svaren

Alltså det var en tecknad bild av nån blandning av åsna-kille som höll på med en Mangatjej. Helt sjukt och skrämmande tycker jsg som är gammaldags, hönsig och vill att sex och kärlek ska vara nåt fint och naturligt men jag är nog född på fel planet... Har iallafall tagit till mig era svar och plockar nu ut de bästa bitarna.
Skrivet av    Hönsigast i stan

Usch!!! :( -imt-

-
Skrivet av    Lena_O

Artiklar från Familjeliv