Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Kaffe.

Skrivet av Kulan
Är det bara jag som tar med mig svenskt kaffe på resorna?
Svar på tråden: Kaffe.

Ja, det är bara du! ;-)

Jag tar aldrig med mig något alls i matväg när jag åker utomlands. Ser inte poängen med det, då missar man ju halva nöjet med att vara just utomlands! Kaffe finns över hela världen, och känns helt onödigt att plocka med sig. Det enda jag skulle kunna ta med mig är välling till bebisar, som ju faktiskt inte finns utanför Sverige, och bebisar vill man kanske inte experimentera med så mycket. :-)
Skrivet av    Emma - mer glitter!

Vi tog med det nu senast

faktiskt..för vi var lite snåla!*s*
Skrivet av    EllaNora

Bara till USA

dit kan man ta med sig vad man vill (om man får), för deras kultur bygger på vad folk har tagit med sig hemifrån, så det blir inte fel om man vill uppleva landet.
Skrivet av    -Amelie-

Säkert inte men...

personligen skulle det aldrig falla mig in att ta med svenskt kaffe (eller andra matvaror) hemifrån när jag reser. Undantaget är välling :o)
Skrivet av    Pepparkakan med 3 grabbar

Inte kaffe men

Saft om vi åker till varma länder. Vår dotter tycker inte om läsk och tål inte mjölk. Hon dricker helt enkelt för lite om det bara finns juicer och vatten att välja på. Jag och maken brukar ta oss varsin drink på flyget så att vi får några småflaskor att hälla över i inför restaurangbesök. Hyr vi hus brukar vi ta med en Melittatratt/filter för säkerhets skull. Brukar även packa ner lite baskryddor eftersom det blir dyrt att köpa allt på plats när det går åt så lite.
Skrivet av    Mmea

Var odlar de det? I det soliga Skåne?

Nä, förlåt. Men det skulle aldrig falla mig in.
Skrivet av    Bunozi

Tack för alla svar.

Jag är alltså rätt ensam att behöva gott kaffe på morgonen. Nä, skojja bara. Smaken är som baken om vad som är gott. Jag vill ha min vanliga rostning hemma eller på semester. Annars tar jag bara med mig välling på semestrar. När det gäller annat så vill han ju prova semesterlandets kultur. Men mitt morgonkaffe......:-)
Skrivet av    Kulan

Nej...

...du är inte ensam. Jag tar alltid med kaffe, kan inte vara utan kaffe på morgonen och jag tycker det är hiskeligt dyrt att köpa utomlands. Kaffe i solen på altanen...sååå härligt, snart sitter jag där! Kaffe på morgoen och vin på kvällen (som jag INTE tar med hemifrån *s*)!
Skrivet av    Pellis

Tack :-)

Jag är inte helt knäpp alltså. Mmm kaffet är dyrt och antagligen finns inte det som jag tycker är godast. Jasså, det är din tur snart. Avis. Visserligen var jag nyss i Turkiet men nu vill jag åka på semester igen!!! Hoppas ni får en toppensemester!
Skrivet av    Kulan

Bor i utomlands

och importerar alltid svenskt kaffe. Har bott här i nästan femton år och föredrar fortfarande svenskt kaffe. Även min make och svåger föredrar svenskt kaffe.
Skrivet av    Anonym

Ja,

jag tar med svenskt kaffe. Jag skulle utan problem klara mig utan och priset bryr jag mig inte om. Däremot så gillar jag inte att brygga kaffe med tex sydeuropeiska rostningar så ett paket svenskt får följa med. Finns det tex moccabryggare i lägenheten så köper vi dock ofta kaffe på plats och brygger. När jag bodde i Italien tog jag aldrig med mig svenskt kaffe när jag varit hemma. Där hade jag rätt utrustning för att fixa en riktig espresso och då smakar det italienska kaffet jättebra. I övrigt så strävar vi efter att köpa inhemska produkter. / Jennie
Skrivet av    Jennie

nejdå

jag oxå + toapapper och läkerol!
Skrivet av    yab

Blev ju

lite tokigt. Jag menade ju inte att det bara var du som tog med svenskt kaffe ;-) / Jennie
Skrivet av    Jennie

Toapapper?!

Varför då? Och är det verkligen bra att göra så? En del länder har ju tunnare toapapper just för att deras avloppssystem ska klara av det...
Skrivet av    Emma - mer glitter!

Exakt! IMT

.
Skrivet av    Pepparkakan

Näe

Jag tar nästan alltid med mig kaffe. Måste ha mitt Gevalia.
Skrivet av    Millan68

Artiklar från Familjeliv