Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Helt ärliga svar!

Skrivet av Anonym
Min make och jag har bestämt att vänta till att försöka bli gravida med trean till sommaren -06. Men nu vill maken att vi ska tänka om. Han känner sig sugen.

Helt ärligt, är det skillnad på att ha två år mellan barnen än tre år? Spelar det ngn roll rent syskonmässigt? Vad tror ni?
Svar
intressant fråga!
själv har vi tätt mellan dom två första och nu fick vi precis veta att vi väntar vi smått igen och då kommer det ändå bli mindre än 2½ år mellan tvåan och trean : )) jag väntar med spänning på att få höra dina svar!
Skrivet av    nygravid *jätte glad*
Japp
Jag har en stor en och sedan är de födda -97, -99, -01 och 04. Det var mycket lugnare att ha 3 år emellan! :-) Men kanske upplevde jag det extra starkt eftersom jag födde 3 barn på 6 år. Det var verkligen konstant full rulle när jag hade en bebis, en 4-åring och en 2-åring. 4-åringen var den som fick vara \"stor\" och stå tillbaka för de små, det var väl nackdelen som jag minns det. Det borde jag skött bättre, tycker jag nu i efterhand! Nu är de 8, 6 & 4 år, och har STOOR glädje av varandra! De leker, skriker på varann, hittar på saker, har för det mesta hur kul som helst ihop. Lilla \"bebis\" 1 år hänger efter de större barnen så mycket hon kan och får i allafall ibland vara med dem när de leker. När hon föddes var det närmaste barnet alltså 3 år, och det var mycket lugnare. Nu visade sig just denna lilla 3-åring den värsta lilla bebisälskare jag sett, så där har det aldrig varit några problem. Utöver det att hon gärna ville ha tutten igen, men det är ju en annan historia.. :-) 4-åringen och 1-åringen är bästisar idag. De andra var ju äldre också, vilket naturligtvis också underlättade det hela. Men jag kan inte säga att det var SVÅRT att ha 2 år emellan, jag skulle gärna göra det igen om jag bara hade tid! :-)
Skrivet av    MsK