Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

snabb fråga bara: är profylac receptbelagt? *imt*

Skrivet av Malin m Elliot&Milla
.
Svar på tråden: snabb fråga bara: är profylac receptbelagt? *imt*

Man kan nog köpa det

på apoteket utan anvisning men då kostar det skjortan
Skrivet av    Knas

tack, vet du hur dyrt

det kan bli? Är lite fundersam på att prova på Elliot. Han dricker som det är nu bara solhavre utan ngt annat i (han är 20 månader) när han vill ha något för att bara mysa eller varva ned inför kvällen. Men vi har haft problem med att han då vaknar på natten och är hungrig. Allergin mot mjölk kom vi på vid 1 års ålder och vi försökte med nutra men det fungerade inte och sen visste jag inte att det fanns ngt annat som kanske var värt att försöka med förrän nu när jag läste ett annat inlägg här.
Skrivet av    Malin m Elliot&Milla

Har ni provat

att \"tjocka\" på den med ex lite ekogo eller koka välling med havremust? å lite extra fett?
Skrivet av    Åsa

varför??

har inte dietisterna vi träffat pratat med oss om detta?? Vi har pratat med två olika eftersom elliot inte går upp som man skulle önska och han vill gärna äta på nätterna. Han är väl hungrig stackarn. Men det enda vi har kunnat ge honom då, om vi inte ska behöva ställa oss och koka välling på nätterna är vanlig solhavre. Ska köpa hem både havremust och ekogo och se vad som händer! Tack så hemskt mkt för ditt svar!
Skrivet av    Malin m Elliot&Milla

Ekogo kan du bara skaka ned

i havremjölk. Går han upp dåligt ta i 1 tsk fett oxå (minst). Havremustvällingen måste du koka men du kan koka den på kvällen om han fortfarande vaknar ibland och vill ha på natten. Alltså egentligen är det så här att barn under 3 år behöver sin \"mjölk\" dvs nutrmigen eller profylac så det allra bästa just om han integår upp i vikt är att han får mjölkersättare. Men om han vägrar så ska han ju inte behöva gå hungrig. Och handlar det om bara en flaska till kvällen så ge honom hemlagad välling. Verkar bättre än inget. Vad det gäller extra fett så ska ju barn under 3 gärna ha det. Om barnet inte äter mjölk är detta än viktigare och här används carlhamsflytande mjölkfria margarin som sås för att få barnen att gå upp någorlunda.
Skrivet av    Åsa

tack, tack!!! *imt*

.
Skrivet av    Malin m Elliot&Milla

Artiklar från Familjeliv