Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vad säger ni om detta?

Skrivet av Anonym
http://expressen.se/index.jsp?a=448475

Jag skrek visserligen inte under någon av mina förlossningar, men visst tusan grymtade man och stönade HÖGT! Inte enbart pga smärtan, utan för att man jobbade så satans hårt.

Stackars Katie...
Svar på tråden: Vad säger ni om detta?

Ja...

...det bekräftar bara min uppfattning om scientologerna som en total \"knäppgöks-sekt\"...
Skrivet av    Kattis

Usch...

Vilken tur att jag inte har den tron! Jag använde ingen smärtlindring men jösses som jag skrek och vråla och det var den bästa metoden för mig:-) Jag tackade min BM för det! (Vid min första förlossning blev jag ombedd att inte skrika och detta var så kränkande för mig och i 7 år har jag gått och känt mig onormal och lite misslyckad som skrek. Men så vid min andra förlossning för 6 månader sedan fick jag på någe sätt upprättelse. Då sa min MM sa att det är klart man låter när kraften är så enorm och det gör ont. Jag hoppas inte att någon blir tillsagd att hålla tyst)
Skrivet av    Anna

Jag blev också...

... tillsagd att inte skrika vid min första förlossning, och just då kändes det kränkande och att jag gjorde \"fel\". (Detta var under krystningsskedet alltså, innan dess skrek jag inte.) Jag tyckte ju att vrålen kom helt naturligt. Men sen förstod jag vad BM menade, att jag fick mer kraft om jag behöll luften lite längre i lungorna. Så för mig fungerade det faktiskt att bita ihop och istället ge ifrån mig några arga grymtningar. Skillnaden var tydlig för mig. Vid min andra förlossning hade jag det i minnet, men visst fick jag koncentrera mig lite för att inte vråla rakt ut. Men det där måste ju var och en få känna själv. Vill kroppen skrika, så ska man självklart få göra det. Att vara helt knäpptyst (som scientologerna verkar tycka att man ska vara) skulle vara helt omöjligt för mig. Grymt och stön kommer ju utan att man överhuvudtaget tänker på det när en sådan stark kraft går genom kroppen. Eller tänk när man ska lyfta något riktigt riktigt tungt, då grymtar man ju också, eller kanske ger ifrån sig ett vrål. Så upplevde jag förlossningen, att man jobbar så hårt att det är den typen av ljud man tar till. Före jag fick barn trodde jag att man skrek enbart av smärta och.. ja nästan dödsångest, men så visade det ju sig att det inte alls blev för mig. Men det måste ju vara väldigt olika från person till person.
Skrivet av    Anonym

När Expressen refererat "The Sun"

När Expressen refererat \"The Sun\", då ska man ta resultatet med en REJÄL nypa salt. Det kan lika gärna vara rena skrönor dom skriver.
Skrivet av    karin med Skruttan o Parvel

Artiklar från Familjeliv