Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Förberedningsolja???

Skrivet av Bettyboop2
Vart köper man det någonstans??

Tacksam för svar =)
Svar på tråden: Förberedningsolja???

Weleda har en...

Finns på hälsokostaffär. Den hade nåt tyskt namn, typ \"Damm Massage Öl\" eller nåt sånt. (öl är väl olja på tyska?)
Skrivet av    Anonym

Tack för svaret...

vill testa sånt nu, gjorde inte det när jag väntade på första barnet, har hört att det kan hjälpa att man inte ska spricka mycket iallafall =)
Skrivet av    Bettyboop2

Fick sådan i prov

just den där förberedelseoljan från weleda. och rekomenderar den inte. det är just mandelolja + parfym, den luktar starkt av citrus o obestämbara blommor. Det man brukar smörja mellangården med o som är milt om man inte vill spricka är just mandelolja o det köper du på apoteket. deras förberedelseolja är inte till för mellangården, utan för mage, stuss o byst för att undvika bristningar i huden.
Skrivet av    _Afrodite_

Nemen Weleda hade två olika.

Det fanns en för att smörja mage etc med och sen en speciell för mellangården. Men detta var ju för 2 år sedan som jag köpte den, så den kanske inte finns kvar i sortimentet.
Skrivet av    Anonym

Ok, men...

kan man även använda mandeloljan där nere? =)
Skrivet av    Bettyboop2

Ja det är den som

är rekomenderad att använda just till mellangården, både i böcker, min bm och apoteket sa just att mandeloljan är det man skall använda för den är så mild. Huvudsaken är att du använder en mild olja, inget syntetiskt eller med parfym i. Utan det skall vara en naturlig mild olja.
Skrivet av    _Afrodite_

Jag köpte weledas förberedningsolja...

idag från hälsokost, och den är inför förlossningen asså för mellangården. För hon frågade om jag skulle ha för magen eller där nere. Det står att det innehåller ej syntetiska doft färg och konserveringsmedel eller mineralolja. Innehåll mandelolja, vetegroddsolja, äkta eteriska oljor. Så jag tror att den andra weleda oljan innehåller parfym m.m. som är till för magen, byst och stuss. Kram
Skrivet av    Bettyboop2

Abo...

du har helt rätt det finns 2 olika weledaoljor en för magen m.m. och en bara för mellangården.
Skrivet av    Bettyboop2

På internet!

http://www.weleda.se/index.asp Jag var just och kollade där. Den finns under hudvård, man väljer sen havandeskap i rullisten...
Skrivet av    Tröttis

Exakt just den weledas föreberedningsolja...

har jag som är för just mellangården.
Skrivet av    Bettyboop2

Artiklar från Familjeliv