Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Behöver goda råd. Snälla

Skrivet av ont i magen
Hej! Ska kanske börja med att berätta att jag har skrivit samma inlägg under "Barn med själsliga problem", vet inte riktigt vart jag ska vända men men såhär är det. jag vet inte vad jag ska göra, jag har en dotter som är 17 år och hon har lite problem, hon lider av Depressioner och panikånges, hon får medecin och psykolog hjälp mot det och det funkar ganska bra men nu har hon träffat en kille som är schizofren, enligt min dotter får han hjälp och medecin mot det, enligt min dotter är han bara "lite" schizofren. Jag känner en sån oro just nu, inte nog med att hon har sina egna problem att tampas med hon skaffar sig även en sjuk pojkvän. jag vet inte hur jag ska tackla det hela. hon är så kär, så kär och jag vet inte hur jag ska göra eller kunna acceptera det hela.
Svar på tråden: Behöver goda råd. Snälla

Alla behöver kärlek....

Jag förstår din oro och om hon mår av att vara tillsammans med honom känner jag rent spontant att det är ok. Jag tror din inställning är av stor betydelse om du är positivt inställd till pojkvännen tror jag det är lättare att prata med din dotter. Om förhållandet blir jobbigt för henne har hon lättare för att rådfråga dig. Lycka till...
Skrivet av    Tonårsmamma

klart att alla behöver kärlek.

Jag försöker att inte visa att jag är orolig, men jag tror nog hon känner av det ändå. Jag är alltid vänlig mot honom, försöker behandla honom som hennes andra kompisar och jag hoppas han känner att han kan vara avslappnad runt oss men jag är rädd för att hon inte kommer må bra av honom och hon är ju prio 1 för mej.
Skrivet av    ont i magen

låt dom vara

som dom är troligen är det skönt för båda att ha en person som oxå har problem.. att inte behöva känna sej som en \"knäppgök\" för att man har psykologkontakt och äter mediciner osv.. det är nog lätt att man gör et annars.. schitzofreni är inte livsfarligt och tar han sina mediciner som han skall funkar han troligen bättre än en vanlig \"deprimerad\" som medicineras med Sk \"lyckopiller\" bjud dem båda på middag kolla in hur dom är mot varandra.. var lagom nyfiken förälder men se det som positivt att dottern och du faktist VET att han lider av schitzofreni inte många skulle nog gå ut med et bara sådär :) grabben verkar ju helt vettig på den fronten!
Skrivet av    Ayhanza

Artiklar från Familjeliv