Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Fråga till Ledsen och orolig/alla härinne

Skrivet av Mia bmstud
Jag är barnmorskestuderande och har läst drygt 1 år.
Jag har följt debatten nedan ang.forskning, etik och KL:s inlägg. Som studerande och seriöst intresserad av mitt yrke har jag tänkt ställa en del frågor till er snittmammor betr amning efter sectio därför att amning intresserar mig och jag har konstaterat att många nysnittade mammor haft problem med sin amning egentligen alldeles i onödan.
Jag är själv snittad 2 ggr men jag utgår alltid från andras erfarenheter eftersom det är skillnad att själv "vara i det" och att hjälpa andra "som är i det".
Om ni tycker att det känns OK med amningsfrågor lägger jag in några och blir tacksam för svar.
Svar på tråden: Fråga till Ledsen och orolig/alla härinne

Ok för mig... *imt*

---
Skrivet av    Jenny U med Victor 030814 + magen v20

För min del är det ok *imt*

Skrivet av    ulrica, hugo & karoline

Svarar gärna! imt

ffffffff
Skrivet av    Annika med N & M

Om jag inte kommer ihåg snackreglerna fel...

.... så kan det nog vara så att du bör lägga dina frågor som en efterlysning istället. Men jag svarar gärna, både här och via efterlysning. Du behöver ju inte ens tala om vad orsaken till frågorna är, så kan du ställa dem här. Du har visserligen inte frågat ännu, men jag kan tillägga att jag inte hade några problem med själva amningen. Det jobbiga var att jag inte kunde amma i sängen (kunde inte ligga på sida) och jag kunde inte sätta mig upp utan hjälp på ett antal dygn. Så varje gång fick jag ringa på personalen, vilket var väldigt frustrerande, speciellt när det belv en gång/timme på natten. Det slutade med att jag bad personalen ge ersättning så att jag skulle få sova några timmar i sträck.
Skrivet av    Nissa, R-02 och M-04

Ok för mig:) imt

.
Skrivet av    *Tina*

OK för mig (imt)

nn
Skrivet av    Anna K med Flipp & Vendela

jag svarar gärna

på alla sorters frågor...jag tar inte illa vid mig så lätt
Skrivet av    Linda m. Saga 050909 + 3 till

samma här

nu sista gången kunde jag inte ligga på sidan...det gjorde alldeles för ont...de två tidigare gångerna har jag kunnat det fast det gjort lite ont men denna gången verkade det göra betydligt mer ondare att göra det... Jag kunde heller knappt resa mig upp ur sängen då jag skulle amma så jag fick kalla på pesonalen varje gång så de kunde resa upp huvudänden..och på så vis komma upp lite...och de fick även lyfta över henne till mig i sängen då. Min ammning har alla 4 gångerna kommit igång på tredje dagen..så det har aldrig varit några problem där.
Skrivet av    Linda m. Saga 050909 + 3 till

Tror inte

att frågor av den här sorten behöver läggas som efterlysning när inte svaren är tänkta att användas på något sätt förutom att stilla någons nyfikenhet. Mia bmstud skriver ju inte att hon ämnar använda svaren för i tex en uppsats eller liknande utan frågar för att hon är intresserad av att vilja veta. Sådana frågor kan ju vem som helst ställa, studerande eller ej. Tolkade inte KL:s fråga heller som något som direkt skulle användas i uppsats utan mer som lite allmän info som sedan kan leda vidare till andra frågeställningar i samband med uppsatsen. Det är ju svårt att ha klara, adekvata frågeställningar om man är helt grön på området som KL sa sig vara. Jag finner det därför inte vare sig olämpligt eller oetiskt att ställa en sådan fråga här på ett öppet snack om kejsarsnitt.
Skrivet av    Malin

Helt ok för mig. *imt*

Skrivet av    Tiz

Ok för mig! IMT

.
Skrivet av    Sophie m Lucas&Emmie

..och vill du ha svar nu ang amning

så kan jag berätta att jag hade inga problem med amma i och med att jag inte hade ont i såret eller i magen (kändes mer som träningsvärk). Lucas är född kl 11 och ammade några timmar efter det. Sen ammade han på i 8,5 månader...:-)
Skrivet av    Sophie m Lucas&Emmie

Föredrar

att du mejlar dem till mig så att jag kan vara mer personlig. Jag har en hotmailadress ouaggadagga@......... Har för mig att man inte bör skriva ut hela adressen men minns inte varför riktigt
Skrivet av    Ouaggadagga

*OT*

.. pga att du kanske slipper skräpmail som spammas ut annars. Vet inte hur det går till, men fullständiga mailadresser som ligger ute på nätet (förmodat i sökmotorerna) kan fångas upp av illvillia personer. :O/
Skrivet av    Pilla 5 snitt

Efterlysningar ska gå genom Snacks förstasida

Kontakta redax så talar de om vad som gäller. Ditt namn ska finnas med och en mailadress till dig, har jag för mig. Sen kan du lägga ut en blänkare härinne, så kan alla som vill leta rätt på dig och svara.
Skrivet av    politisk vilde, 2 snitt

Om man skriver

\"som studerande och seriöst intresserad av mitt yrke\", frågar specifikt efter våra erfarenheter om amning, och dessutom identifierar sig som BM-stud tror jag det är bättre att göra en efterlysning. KL:s inlägg var ju mer en ren litteratur/etik/diskussionsfråga, handlade inte om att jag som person var tvungen att lämna ut mig på något sätt. Jag tror jag hade svarat omedelbums om Mia BM-stud hade haft infon iklickad, med foto och beskrivande text, och inte hade varit anonym.
Skrivet av    politisk vilde, 2 snitt

Amning har fungerat toppen

för mig, aldrig varit något problem. Tror nog själv att det kan bli ett problem för att man lite förväntar sig att det ev kan bli det....I alla fall har jag ammat min första 14 mån, ammar fortfarande min andra (10 mån) lite och är gravid med min tredje...
Skrivet av    annika med 2 sätessnitt, +bf 24/4-06

Artiklar från Familjeliv