Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

_snart_ tonåring...

Skrivet av ~Tessan~
Vår tjej hemma är _snart_ tonåring (fyller tolv nu i höst). Hon har nyligen kommit in i puberteten med en milt sagt kraftig revolt och starkt humör. Igår hittade jag en vadderad behå i tv-soffan som hon lämnat i vardagsrummet. Hon har precis börjat utvecklas, och det känns som att hon med en vadderad behå vill förstärka detta (hon är absolut inte i behov av en behå än). Tycker ni det är konstigt med en vadderad behå innan man fått bröst? Jag är kluven, vill inte lägga mig i vad hon har för kläder, men vill heller inte att hon ska följa ett ideal där de växer upp och blir stora för fort.

Jag märker själv nu när jag skriver att jag troligtvis överreagerar och kommer att få svar jag inte ska bry mig om detta...

Men jag vill så gärna höra er åsikt, vad tycker ni med unga tonårstjejer hemma?

Svar på tråden: _snart_ tonåring...

unga tonåringar

kroppen och humöret förändras. Klart att det är lite läskigt. Vadderad BH kan förstärka den egna kroppens förändringar, så man får prova lite i förväg hur det ska bli. Som att gå i mammas högklackat när man var 5-åring. :-) Läs inte in för mycket i det hela. Prata med din tjej om vad som är på gång i kroppen. Berätta hur du själv upplevde första mensen, etc etc. Jag har en sent utvecklad 15-åring själv, och för henne var den vadderade BH-n en räddning när _alla andra_ fått bröst. Man blir ju ingen silikon-byst-drottning precis, bara lite kurvigare.
Skrivet av    SusieD

det är väl som du säger...

att hon bara \"provar\" sig fram lite. Det är tråkigt bara att hon smyger med det, jag funderar på andra saker också typ att hon aldrig kommer att våga lägga den i tvätten osv... tack för svaret!
Skrivet av    ~Tessan~

Artiklar från Familjeliv