Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Min sambo friade i fredagskväll !!!! (Långt)

Skrivet av Christine
Hej,
I fredags kväll friade min sambo, jag hade ingen aning om vad som var på gång. Han hade varit och köpt ringar till oss. Jätte fina ringar och som också passade perfekt utan att jag hade provat den. Han hade hållt lite koll på mina fingrar ett tag sa han :)

Vi vill ha ett höstbröllop, så förmodligen blir det i oktober 2006. Det är så häftigt och spännande. Just nu känns det som om jag vill börja kolla fixa och planera allt på en gång, men ett år känns som lång tid så man kanske får hejda sig lite. Jag undrar om man kanske ska boka kyrka och lokal redan nu i varje fall, eller vad säger ni som har hållt på ett tag och planerat?? En ska till som jag undrar över är hindersprövning och lysning gör man sånt och i sådana fall, när var hur?? Oj oj man kommer säkert att tråka ut alla här med sina frågor om allt känns det som, hoppas att ni kommer att stå ut. ha en bra dag!!!
Svar på tråden: Min sambo friade i fredagskväll !!!! (Långt)

Grattis!

Jättekul att ni ska gifta er! Vi ska gifta oss i augusti, och jag började boka i september. Ska man gifta sig på sommaren får man generellt vara ute tidigare än om man gifter sig vid andra årstider. Jag har hittills bokat kyrka, lokal, fotograf, häst och vagn, frisör, hotell, spa, serveringspersonal. Jag har köpt klänning och sett ut vigselring. Klänningen köpte jag på Tradera, så det var bara att slå till. Där är det ju inte läge att vänta om man hittar rätt klänning till rätt pris. Lysning gör man tre veckor innan bröllopet. Hindersprövning gäller i fyra månader, så när det är fyra månader kvar kan man skicka in blanketten. Vill ni ha en populär kyrka och festlokal så skadar det inte att vara ute i god tid. Lycka till med planeringen, och registera dig på www.brollopstorget.se, där finns jättebra verktyg för din planering.
Skrivet av    gabbiz med Alvin ~ Brud 5/8 ~06

Grattis du också !!

Tack för att du svarade, jag ska kolla in länken du tipsade om. Vi lär väl \"ses\" här inne ett tag till då.
Skrivet av    Christine

En kanske dum fråga men...

har man lysningar nu för tiden?
Skrivet av    Kinda

Så kul!

Visst är det häftigt att bli friad till?! Jag blev det helt överaskande för lite mer än ett år sen. I augusti i år gifte vi oss. Började planera bröllopet i februari. Grattis förresten! :-)
Skrivet av    Fru M

Valfritt

men det är nog ganska ovanligt. Däremot blir det väl vanligare med den amerikanska varianten med bridal-shower(så heter det va?)
Skrivet av    Annika m R, L & N

Inte särskilt vanligt..

Vi ska dock ha det i min sambos hemförsamling (där han kommer ifrån), men det är bara för att hans föräldrar vill ha björkdragning för oss. Det är en gammal småländsk(?) sed som innebär att släkt och vänner drar fram en nyhuggen björk till parets (eller den enas) hem och hugger upp den i delar som det ska göras säng, barnvagga, etc. av. Det ska bli rätt kul med en extra fest. :)
Skrivet av    gabbiz med Alvin ~ Brud 5/8 ~06

Grattis!

har precis börjat landa efter vårt _underbara_ höstbröllop som stod nu i lördags. Min man(!) friade till mig för ganska precis ett år sedan.. under en färgsprakande lönn...
Skrivet av    Millan m. LMN

Artiklar från Familjeliv