Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Behöver hjälp med gluten....

Skrivet av 4mamman
Har barn som snart ska ha kalas, och en av kompisarna är glutenintolerant. Vad det gäller fika och sånt har jag full koll, men har en fråga angående godis. Kan en person med celiaki äta Zoo tablettaskar??

Om godis innehåller glukossirap, stärkelsesirap och sorbitolsirap är det okej??

Hoppas någon kan hjälpa mig.....
Svar på tråden: Behöver hjälp med gluten....

De du nämnde är ok

De saker du nämnde är ok för en glutenintolerant. Även om stärkelsesirapen skulle vara av vete, så räknas den som glutenfri. Zoo tablettaskar är glutenfritt.
Skrivet av    Anonym

Vad bra...

att du är mån om att fixa även till de som inte kan äta allt. Det uppskattas massor av det barn (och föräldrarna) som det handlar om, det är jag helt säker på. Jag köper lösgodis som är gf, men jag vet att en del är skeptiska mot det eftersom skoporna använts även till godis som innehåller gluten. Godis som direkt går bort är kexchoklad, sura band och snören, men de allra flesta klubbor och gelégodisar går bra. En del lakrits innehåller vetemjöl. Som Tebe skrev så är det helt okej med stärkelse, då det är proteindelen i vete/råg/korn som man inte tål. Nu skrev du att fikat redan var fixat, men till en annan gång kan jag tipsa om marängsviss, som barn brukar gilla mer än tårta i allmänhet. Lycka till!
Skrivet av    Annelie m My -99 och Vilda (celiaki) -02

Ett stort

tack för att du svarade!!
Skrivet av    4mamman

Joo....

Saken är den att jag själv har två barn som har allergi mot komjölksprotein så jag vet hur mycket det betyder att slippa ha med sig fika och godis på kalas. Då känns det lätt och rätt att fixa med även andra allergier. Stort tack för att du svarade!!
Skrivet av    4mamman

Artiklar från Familjeliv