Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Bajsa på toaletten...

Skrivet av Mia KL m Samuel-03, bf 26/3
nu har vår stora kille på drygt 2,5 år börjat att sluta med blöja, bara när vi är hemma först och främst. Han är jätteduktig och då har endast hänt ett fåtal olyckor.
Men jag undrar hur vi ska få till att han bajsar på toaletten. Igår så sa han till flera gånger att han ville bajsa på toaletten och sätter sig på toan men han har inte tålamod att sitta mer än 2 sek för det tar tid för honom att bajsa.

det första vi ska göra är att i varje fall köpa en sits till toan så att han får stöd och inte känner som om han ska ramla ner. Men sen då, ska vi ha en speciell toa bok eller hur ska vi få honom att sitta på toa tillräckligt länge. Igår slutade det med att han fick en blöja på sig och bajsade i den efter att ha försökt typ 20 ggr på toa.

Någon med tips?
Svar på tråden: Bajsa på toaletten...

i fred

Får hon vara ifred på toan? Vissa barn behöver lite privat tid då de klämmer... de går ju ofta och gömmer sig när de ska baja i blöjan. Kanske går det bättre om du \"gömmer dig\" när hon ska bajsa på toan?
Skrivet av    ruthesther

potta

kanske en bekväm potta är bättre. Då sitter han stadigt och riskerar inte att trilla. och så kan han själv resa sig när han är färdig. Babybjörns hjärtepotta eller pottstol tycker jag är bra. Lite läsning är väl också trevligt. Lycka till.
Skrivet av    simba

Nej potta funkar inte...

för den vill han inte alls sitta på, vi har en Babybjörns potta. Han sitter gärna på toalettstolen problemet är bara att han tar sig inte tid att vänta på att det kommer för bajsning tar tid för Samuel, när han har blöja på sig tar det säkert uppåt 20 min innan han är klar. Vi försökte igår att läsa lite och då satt han lite längre men inte tillräckligt länge för att det ska hända. Nåja vi låter honom sitta om han vill och när han sedan vill ha blöja får han det. Någon gång kommer han kanske lyckas bajsa på toa.
Skrivet av    Mia KL m Samuel-03, bf 26/3

Artiklar från Familjeliv