Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Är så arg på a-kassan!!!!

Skrivet av Nettis
Har ansökt att få studera med bibehållen a-kassa. Fick beskedet från a-kassan vid ansökningstillfället till komvux att man fick studera upp till 75%. Sökte och kom in. Studerade 69 %. Tyvärr fick jag inte fram rätt intyg från skolan till a-kassan direkt utan först för ett par veckor sedan. Nu vill a-kassan inte godkänna mina studier. Tydligen har reglerna ändrats i juni. Nu får man bara studera 50% och i undantagsfall. Borde inte detta skivas ut på deras hemsida i första hand? Hur sjutton ska jag annars kunna få reda på det?

Nu vill de alltså inte betala ut ersättning till mig under de veckor jag studerat för att de inte anser att jag varit arbetssökande eftersom jag studerat mer än halvtid. Ändå har jag lyckats få ett kvällsjobb under den här tiden som pågår under 5 veckor. *suck* Jag är SÅ fruktansvärt arg. Dels för att inte få några pengar, naturligtvis, men oxå för att de tycks anse att det är bättre jag sitter hemma och rullar tummarna när jag inte söker jobb än att jag lär mig något jag kanske kan ha nytta av.

Jag har naturligtvis överklagat deras beslut att inte betala ut pengar till mig, men var samtidigt tvungen att skicka in en försäkran att jag inte fortsätter mina studier. Hoppas verkligen att de ändrar sitt beslut. Hur sjutton ska jag annars klara 7 veckor utan pengar?
Svar på tråden: Är så arg på a-kassan!!!!

Trist

att regelerna ändrats så att studier om högst 50 % godkänns. Finns det ingen möjlighet att du kan få pengar från CSN i stället?
Skrivet av    Pernilla A

Jo, men

kan bara få 4 veckor retrokativt (har jag för mig). Ville helst inte ta lån eftersom jag inte måste plugga in något, utan pluggade bara för att sysselsätta mig. Får försöka få de veckornas bidrag iaf. Bättre än inget. Har ännu inte fått något mer besked från a-kassan fast det är en vecka sedan jag överklagade.
Skrivet av    Nettis

Artiklar från Familjeliv