Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Sol och bad

Skrivet av memim
Har bokat en vecka på Teneriffa, i mitten av mars. Nu börjar jag vela..

Vi vill ju ha varmt och skönt, simma och bada..Borde man åka nån annanstans i maj istället?

För mig är det ingen större skillnad om vi åker i maj istället, vi var i Turkiet i år maj/juniskiftet och hade supervarmt och skönt. Nu när jag läst på om Kanarieöarna så verkar det vara värsta lotteriet om man ska kunna bada och sola alls??

Alltså är Turkiet/Kreta varmare/säkrare i maj än Kanarieöarna i mars??
Svar på tråden: Sol och bad

På ett ut tror jag

Jag tror det är på ett ut faktiskt. Om du läst genom sökfunktionen hur vädret var i vintras så har det aldrig varit sämre på 40 år. Bedrövligt...burr vi frööös! I påskas när jag var där så kom vi 23/3 och hade klarblått i en veckas tid nästan.
Skrivet av    Pellis

Spelar nog inte så stor roll

medelhavet i maj/juni kan vara ruggigt det mer. Jag har legat med fleecetröja och tjock filt på mig och sett hur regnet öst ner utanför fönstret på Zakynthos på försommaren.
Skrivet av    LottaJ

Som en bra svensk sommar...

Var på Teneriffa i mars -04. Hade mellan 20-26 grader. Nån dag med lite tjockare dis, annars var det mest soligt. Sista dan regn och åska. Ofta kan det vara molnigt på morgonen / förmiddagen och sedan spricker det upp mitt på dagen, typiskt för Kanarieöarna. Temperaturen i havet var dock inte mer än 19-20 grader men de flesta hotell har ju uppvärmd pool. Åker du däremot till KAnarieöarna i maj då är det oftast riktigt varmt och skönt! Hur det är i Turkiet / Kreta vet jag ej.
Skrivet av    Lillstrumpans morsa

Tack för svaren,

det blir väl nog Teneriffa iaf då :) Det går direktflyg här näraifrån och vi har tagit sista avgången till Kanarieöarna, i april-maj måste vi resa lååångt till närmsta direktflyg om vi inte åker till Turkiet. Så det blir Teneriffa i mars nudå. Tack för era åsikter!
Skrivet av    memim

Artiklar från Familjeliv