Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Pekingresan

Skrivet av LolloF
Hej!
Vi ska åka till Peking i början av december (7-14:e)
Nu undrar jag om det är "elakt" att ta med barnen på en sådan långresa så kort tid? Flyget tar 9-10timmar och tidsomställningen är +7timmar.
Barnen har åkt långflyg förut men då var vi borta längre tid...
Vad tycker ni?
/Lollo
Svar på tråden: Pekingresan

inte elakt,

Mina barn fixar det bättre än vad vi gör... Första gången var barnen 1,5 år + 6,5 år, nästa resa 4,5 samt 9,5 år & nu sist var de 8,5 år samt 13,5 år resorna har varit i 10 dagar.
Skrivet av    fikonstina

Funkar men det beror på

vad ni ska göra, om det är en shoppingresa är det ju inte så kul för barnen? Och OM ni kan ordna barnvakt hemma under tiden så skulle jag lämnat barnen hemma, beror lite på hur gamla barnen är förstås.
Skrivet av    eastcoastmom

Inte alls

De får ju besöka en jättespännande stad! De får ju dessutom 7 dagar tillsammans med er från morgon till kväll, bara det är ju únderbart för både barn och vuxna. Se till att ni inte behöver stressa i onödan och förse barnen med lite extra frihet i form av fickpengar och kanske extra godisdagar så blir det en toppensemester även om resan är kort och dagarna få. Vi var borta 9 nätter när vi besökte Peking och Hong Kong förra hösten. Vår dotter klarade både resa och tidsomställning bra mycket bättre än vi vuxna gjorde. Vi reste reguljärt och planet var inte fullt så vår dotter kunde sträcka ut över flera säten. När vi besöker storstäder brukar vi vara noga med att boka hotell med pool och bra frukost. Vet vår dotter att hon får bada morgon och kväll brukar hon tycka att det mesta i reseväg är jättespännande!
Skrivet av    Mmea

Tack

Det var nog lite pepptalk jag behövde :o) De får följa med och vi får njuta av tiden tillsammans. Store killen (5år) är dock lite orolig för att det blir svårt att äta med pinnar, och frågade om det var blad på....tog ett tag innan jag fattade att han menade ätpinnarna..fniss. Nu vet han hur det funkar och jag har lovat att ta med en gaffel till honom. Ha det gott /Lollo
Skrivet av    LolloF

Artiklar från Familjeliv