Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Tips Linda!

Skrivet av Christina m. Freja 02 + Gnotten bf 21/10
Du hinner kanske inte läsa alla tipsen! ;-)

Vi har också TV/video/DVD/stereo i källaren/gillestugan. Vi har ju bott i huset ca 1 år och i början ville Freja inte vara där själv, men det går bra nu.

Vi vistas väldigt mycket i vår källare (man är ju egentligen där nere hela kvällarna, vi har även tvättstugan där). Vi har gjort källaren väldigt lekvänlig. Där har vi vår gamla slitna soffa (den nya har vi i vardahsrummet). I den får Freja hoppa och busa. Vi har pussel och spel där nere, liksom en back med pennor, teip, sax och papper. Freja har även lite dockor och en dockvagn där nere. Hon gillar källaren!

Mitt lilla tips är att ni ska ta och "fixa till" källaren så att den blir mer "barnvänlig".

Jag räknar med att sitta jättemycket i källaren sedan då Gnotten kommer ut, tex amma där nere m.m. medans Freja leker.

Ta hand om dig Linda!
Svar på tråden: Tips Linda!

Ett tips till!

Jag säger bara: BÄRSJAL. Det är helt underbart. När Ville inte kan sova utan mest skriker får han sitta i sjalen och somnar sedan gott så småningom. Samtidigt har jag händerna fria åt buspojken Melvin, snart två år. Visst är han lite svartsjuk på att Ville får sitta så tätt intill mamma, men det går att få honom att tänka på annat. Särskilt som jag kan leka bättre med honom när jag inte behöver hålla Ville i famnen!!! Jag köpte min på nätet - finns även begagnade att köpa!
Skrivet av    Annika m Melvin och Ville

Jag gillade inte bärsjal riktigt

hade en till Viggo då han hade kolik och skrek hela tiden nästan. Men jag vet inte varför men jag gillade aldrig den riktigt..gjorde ont i axlarna efter ett tag och han var nästan på väg att glida ur den när vi gick till dagis..jag provade en massa olika knyt tekniker och knöt både hårt och löst och lagom... men inget funkade...han gled ändå ur den efter ett tag nästan så jag fick hålla handen under rumpan på han för jag var så rädd att han skulle trilla ut på marken. Kände att den inte alls var bekväm...det var en \"bära barn sjal\" (tror jag den hette), köpt på internet. verkar bara vara jag som inte gillar bärsjal...alla andra verkar älska det...fattar inte varför jag inte fick det till att lyckas då?
Skrivet av    Linda m. Saga 050909 + 3 till

Bära barn är inte så bra..

..inte till så små, åtminstone. Prova en Moby Wrap! Finns bl a på elvasmatroll.se, stellaris.se och även begagnat.
Skrivet av    snigelina

Jag har en från minimundus

och den är toppen, även till en liten nyfödd!!
Skrivet av    Jennie med Torsten

Det är den...

... jag har. Helt underbar - fast jag ännu inte riktigt lärt mig knyta den så snabbt som kan behövas i krissituationer :o). Jag har en hel del problem med ryggen, men med denna känns knappt att man bär en bebis. Var på skogspromenad med Melvin 1,5 timme igår och med Ville i sjalen. Funkade utmärkt. Nackdelen är att jag blir ganska varm i den. Men snart är väl denna underbara höstvärme över ändå!
Skrivet av    Annika m Melvin och Ville

Bära barn sjalen avlastar inte så bra

eftersom den bara ligger över en axel, då blir det tungt fort! Den är bäst för att bära ett större barn kortare stunder på höften. Som de andra säger så är det en milsvidd skillnad på tex en Moby Wrap. Den är dubbelt så lång som bära barnsjalen så den blir som en ryggsäck över båda axlarna och avbärarbälte i midjan. Till den används bara en knytning, lätt att lära sig! Men man kan stoppa in bebis lite olika. Den är dessutom elastisk så man kan ta i och ur barnet utan att behöva knyta om sjalen. Sälj bärabarn sjalen och köp en moby istället, den är dessutom billigare!
Skrivet av    Mammisen

Jag och Nathalie gillar inte heller

sjalen riktigt (har en mobywrap). Tror det har att göra med att lilltjejen inte gillar när huvudet sitter fast för babybjörnen funkar mycket bättre. Så du är inte ensam =)
Skrivet av    Dessi & Nathalie 050911

Artiklar från Familjeliv