Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Att få veta kön

Skrivet av Graboid
Någon här som vet om man brukar få veta kön på UL när man väntar tvillingar? Tänkte att de kanske inte är lika strikta med reglerna när man har två i magen och går på en massa extra UL..
Svar på tråden: Att få veta kön

Vi fick..

..veta. Barnmorskan som gjorde ultraljudet i v. 18 frågade om vi ville veta eller inte, då sa vi att vi hade bestämt att \"ser vi så ser vi\", då gjorde hon inget för att undvika att se, och när jag såg grabb-attributen så frågade jag henne om det var så, och hon bekräftade. Så trots att det står att det inte ingår på alla pappren så fick vi se att det är två killar därinne :) Det var attans tydligt tyckte både jag och sambon, så kommer det ut en tjej eller två kommer jag att bli mäkta förvånad!
Skrivet av    AnnaPanna bf 14/2x2

Med tanke på

Med tanke på att man får göra en del extra UL så borde ju risken att man får veta fel kön vara ganska liten? Eller? Jag/vi får ta en funderare och komma fram till om vi vill veta eller inte, så får vi väl se vad bm säger på nästa UL! :)
Skrivet av    Graboid

Vi fick

veta både med vår stora tjej och med killarna. Den som gjorde ul frågade om vi ville se vad det var och då kunde vi inte säga nej :). Detta på Danderydssjukhus.
Skrivet av    Nenny m Thilde o Simon&Felix 050713

Båda vi träffade...

... FRÅGADE om vi ville veta. Vi hade redan innan bestämt att vi ville det så... Jag tror faktiskt att de, när det är två, tycker att det är rätt praktiskt själva också - OM det nu skulle vara en kille och en tjej så är det lättare att hålla reda på om tjejen växer mer än killen, än att hålla reda på opersonliga ettan och/eller tvåan... :-)
Skrivet av    Jica

Välkommen hit!

Vi försökte titta vilket kön det var, men de var otroligt bra på att gömma sig. Vi fick till slut två gissningar på den ena och en på den andra att det skulle vara tjejer. Fredrik var bergsäker på två tjejer hela tiden, men jag var fortfarande inte säker vid förlossningen. Men, som du ser, fick han - och de - rätt. :-)
Skrivet av    Annika med Maria&Sofia 26/9 -03

Tack!

Antagligen kommer vi försöka snoka reda på vad det är för filurer som ligger i magen, skulle kännas lite mysigt att veta. Men jag kan tänka mig att man är lite rädd för att lita på att de ser rätt! Kanske är lika bra det, så man inte har ställt in sig på en sak och så visar det sig vara tvärt om! Men som sagt, det skulle vara lite mysigt att veta! :)
Skrivet av    Graboid

Nja

Vi fick veta på 2:a ul som var i vecka 28/29, efter det var det omöjligt att se könet på dom båda. Men då dom var enäggs så var det ju nog att se bara den ena :-)
Skrivet av    Marie-72

Vi hade tur med läkaren

Vi frågade och fick veta efter att han hade snackat lite med oss om hur vi har det innan, vilka tankar vi själva hade osv.osv. Vi hade altså två flickor och en pojke innan, och jag var övertygad om att det först var en pojk och sen två pojkar i magen min. Så det var gott att han kunde upplysa oss om att det minsann var två flickor. Detta var i vecka 28/29. Hade vi intet fått vetat på det ul\'et så hade vi inte fått vetat nåt föränn den 8/1-05. Vid senare UL var det inte möjligt att se könet.
Skrivet av    Marie-72

Artiklar från Familjeliv