Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Mâste frâga

Skrivet av JFR
över en sak som jag gâr och funderar över.
Hur mycket skall resp X ringa?
är det normalt att X et ringer varje dag och berättar saker som hänt?
Ok, nu hade en sak som var allvarlig hänt och det gör mig ingenting , men varje dag är lite mycket och
sâ fort en av dem är snuvig typ.
Jag mâste ta avstând frân detta, men det är svârt!
Väntar pâ era svar.
Svar på tråden: Mâste frâga

Upp till var och en

tycker jag. Kommer jag på något jag tycker ungarnas far behöver veta så rannsakar jag inte mitt samvete -KAN jag ringa igen tro?? utan jag ringer upp och tvärtom. Det händer att det blir flera kortisar /dag. Likaså med sambon och hans ex, tror inte nån ens funderat över normalt/onormalt.
Skrivet av    marib

Så här gör vi

Har en bioson som är 8 och en bonus som är 19 (som jag följt sedan tolvårsåldern). Båda bor hos oss på heltid. För oss är det ok att de andra bioföräldrarna ringer när de har lust för att prata med barnen. Likaså helt ok att barnen får ringa när de har lust. För egen del ringer jag faktiskt inte alls om sonen är där en helg. Vill han något så ringer han mig och det händer ytterst sällan, bara när det hänt något riktigt roligt (som att man varit på cirkus) eller något riktigt obehagligt (som när man slagit sig riktigt illa). Är han där för en lite längre tid ringer jag kanske en eller två gånger i veckan om han inte hört av sig själv och då inte för att prata av mig om vad JAG gjort utan för att jag tycker det är viktigt att han känner att jag bryr mig och hör av mig. Det kan bli långa eller korta samtal beroende på hans egen lust att prata. Hans pappa ringer på liknande sätt hit till oss, likaså övriga släktingar. Om du istället syftar på hur ofta vi bioföräldrar pratar med varandra så är det faktiskt ganska sällan. Å andra sidan har jag en lösenordsskyddad blogg på vilken jag lägger ut foton och skriver kortare berättelser om vad barnen gjort. Det kan vara bilder på saker de tillverkat i skolan eller mer vardagsbetonade bilder \"Nu äter XX frukost\" \"Här pluggar XX till matteprovet på fredag\" etc. Den sidan har alla närstående släktingar tillgång till. Det som sedan ENBART känns beröra oss bioföräldrar brukar jag ta i ett mejl och om det behövs mer diskussion, per telefon. Men att prata varje dag?? Nä.. Vi är nog glada att slippa :-)
Skrivet av    Hos oss

Prata med er eller barnen?

Jag tycker för det beror lite på om hon/han pratar med barnen el er. Om det är med er kan det bli rätt störande och då är det väl bara att säga ifrån. Är det barnen som blir uppringda skulle jag inte lägga mig i. Jag tycker att det är en rättighet för barnen att ha tillgång till båda föräldrarna i mesta möjliga mån, förutsatt att barnet vill prata förstås.
Skrivet av    ~Trixie~

Jag har haft samma

problem. Exet ringde om små skitsaker och då var det ändå okej. Men när han började ringa och säga till barnen att han skulle döda deras kattunge då blev jag så arg så jag kokade. Efter att jag kokat över lade han ner en hel del av sitt ringande. Jag skulle kalla mitt exs beteende som sjukligt. Hoppas ditt ex är normalare.Försök stå ut med ringandet om det bara handlar om snuvor så tycker jag inte att det är någon fara alls. Det är hans relation med sina barn och du har din relation med dem.
Skrivet av    LillKatt

jag irriterade mig förr

när min mans ex ringde minst en gång om dan för att prata med honom, och minst en timmes samtal per dag med dottern. var vi än var, vad vi än gjorde, så ringde hon... jag tycker det är för mycket, men å andra sidan var det ju inte MIG hon ringde till, och om dom andra tyckte det var okej, varför skulle jag klaga, eller få min vilja igenom? jaja, sen ett par år tillbaka (och tack vare mobiler) så ringer hon inte lika ofta, dottern blir större, det finns inte lika mycket att prata om etc. och det är SKÖNT, tycker iaf jag :-)
Skrivet av    pola

Till barnen

får deras mamma naturligtvis ringa så mycket hon vill så länge hon respekterar någotlunda telefontider. Barnen får på samma sätt ringa sin mamam så ofta de vill. Men inte vill vi ha henne ringandes till oss varje dag direkt :) Men jag tror att det kanske är annorlunda om barnen hade varit yngre, de är ju 7 och 13 så vi pratar direkt med dem. Med deras mamma pratar mest jag bara för att jag känner för att pladdra ;) eller om dte är ngt om bokningar, presenter osv.
Skrivet av    ---Cami---

Vi har inga regler alls...

utan var och en ringer när man känner att det behövs. Ibland är det mer och ibland mindre. Jag ser inte ringandet som en sådan stor sak som en del här verkar göra. Men sedan beror det så klart på hur han ringer. Skulle det vara 40 samtal per dag och de flesta mitt i natten jag då skulle jag säkert bli irreterad och prata med honom om det men är det bara någon gång per dag och de flesta av gångerna är till barnet ja då spelar det ingen som helst roll.
Skrivet av    Basilika

Jag hade gärna sett

att ex ringde varje dag, eller så ofta det behövs. Behöver två föräldrar dela en oro kring en snuva fem gånger om dagen så är det givetvis ok. Barnens bästa, you know. Som styvis kommer man alltid i tredje/fjärde hand och det är en roll man alltid kommer att ha. :) Det hotar inte din position som Förste Älskling och Fantastisk Bonusvuxen! :)
Skrivet av    Sajilije/Lotta

Tack alla

för era gulliga svar. Jag gör som jag tänkte, tar ett steg bakât! Men jag kan inte hjälpa att i bland bli irriterad, som om hon visste vad hon gjorde! Men sâ är det naturligtvis INTE, sâ det är bara att andas djupt! ;-) Ha en fin dag.
Skrivet av    JFR

Min sambo ringer aldrig sitt ex!

Han vill inte veta av henne! Nu är ju deras dotter 13 år o ringer själv om det är nåt! :0) X:et däremot ringer o tjatar om helt oviktiga saker ibland! Då går sambon i taket...
Skrivet av    mimmi

ursäkta att jag lägger min långa näsa i blöt

ringer hon verkligen och tjatar om oviktiga saker el är det sambon som anser dom vara oviktiga för att han är less på henne?
Skrivet av    Anonym

Jag...

ringde bara till barnens pappa om det var något viktigt. Sjukhusbesök som är oplanerade dvs, akuta eller om jag behövde veta när barnen skulle dit eller så. Men kan inte ens göra det längre då jag blivit förbjuden av pappas fru att ringa och hon bara lägger på luren och säger att jag ska ringa pappas mobil eller skriva ett brev. Så det behöver inte bara vara det att man ringer för mycket som gör att man blir förbjuden. Vet inte om hon är svartsjuk eller nåt, men det behöver hon inte. Har inga som helst planer på att bli tillsammans med honom igen....
Skrivet av    xxx

Artiklar från Familjeliv