Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Här kommer vi!

Skrivet av Blue Nun
Vi fick en liten Natali 13 september i år och sen dess har hon bara gått ner i vikt. Väger minst 500 g för lite och läkarna vet inte vad det beror på eftersom hon äter ca 400/ dygn. (bara ersättning)

Nån som har erfarenhet av pepit Junior?

Läkarna misstänker att vår lillskrutta kan ha komjölksallergi eftersom hon inte går upp i vikt fast hon äter vanlig ersättning. Hon har inte ont i magen eller är missnöjd. Det enda som är är att bajset är lite åt det gröna hållet och att det är aningens löst.

Om det nu är komjölks allergi. Hur gör man när bebisarna blir större? Runt 6 mån när man börjar med smakisar och sånt? Såg idag att det fanns 2 sorters mjölkfria gröter men sen då? Vad kan man ge och inte ge?

alla tips mottages. :)
Svar på tråden: Här kommer vi!

Oj du kan ge allt

som det inte är mjölk i det är faktiskt inte svårt alls. De flesta 5mån burkar och alla smakportionerna är mjölkfria. Klassiska maträtter som gulash och kalops är utan mjölk i kokboken med. Likaså köttfärsås och spagetti. Köttbullar gör du på mjölkfritt skorpmjöl och vatten, fiskpinnar finns mjölkfria att köpa osv. Du köper bara mjölkfritt margarin finns flera helt ok och steker i olja eller mjölkfritt stekmargarin. Det finns oxå massor med bra mjölkersättare som havremjölk och havregrädde, havreglass alla dessa varianter finns oxå baserat på soja. Sedan finns rismjölk och rapsy frutti som är ett pulver. Till välling använder man mjölkersättningen som man gett på flaska som välling. reder den med havremust eller blandar i lite ekogo gröt.
Skrivet av    Åsa

Läs på ordentligt

Surfa in på allergimat.com, celiaki.se, astmaoallergi.se och läs på allt du kan - när du fått allergin konstaterad. Är du i kontakt med en barnläkare så be om remiss till dietist. I början är det inget svårt - smakisar gör man ju på rena produkter och så använder man mjölkfritt (ej bara vegetabiliskt) margarin och olja som fett. När de blir lite äldre blir det knepigare, för saker som buljongtärningar osv kan innehålla mjölk. Då gäller det att läsa det finstilta. Mjölkproteinallergiker rekommenderas också utesluta soja första året då proteinerna är lika varandra och det kan resultera i en sojaallergi, som är jobbigare och som inte växer bort som mjölkallergin förmodligen kommer att göra. Men först - konstatera alleri i samråd med barnläkare. Sen får du läsa på :)
Skrivet av    Illan

be dem kolla

att det inte är CF. Det kan också ge dessa symtom (man måste inte ha lungbesvär). Bättre att testa och utesluta. Det finns ett enkelt svettest man kan göra.
Skrivet av    Lena m Emil

Tack för era

svar. Då var det inte så knepigt ifall hon skulle vara allergisk. *glad*
Skrivet av    Blue Nun

Artiklar från Familjeliv