Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

nervig!

Skrivet av bf 9/1-06
Bf 9 januari.. Gått hemma hela dagen idag och haft det tråkigt, disigt och halvregnar ute. Förlossning har upptagit mina tankar idag. Tänk om jag inte klarar av det? Akut kejsarsnitt eller nåt? Nåt är fel, barnet dör eller liknande.
Har en son född 9912 och den förlossningen gick super. Så jag förstår inte mig själv. Varför är jag så negativ? Jag borde tänka positivt som jag gjorde då. Men det verkar inte gå. Men jag måste säga att det hjälper att vara här och läsa vad alla skriver. Nu har ju jag fått tjata av mig lite med *ler*
Ska gosa med sonen nu en stund innan sovdags.
*kram*
Svar på tråden: nervig!

Nervositeten går i vågor...

även för mig. Jag har tre bra förlossningar bakom mig och jag oroar mig också. Det finns ju mycket att oroa sig över. Men jag tror att det är sunt med en viss oro, det innebär att man bearbetar och förbereder sig. Det blir nog bra ska du se. :-)
Skrivet av    Asereht

Jag var

lika dan men nu efteråt är jag faktiskt lite glad för det. För jag ställde in mig på att gå igenom ett helvete. Så när jag väl var där var jag laddad och redo, smärtan skrämde mig inte jag var beredd. Sedan fick jag en jättebra förlossning och när bm sa -\"bara en krystning kvar!\" Blev jag helt paff -\"Var är dödsångesten?\" Jag hade ställt in mig på nått mycket värre så den upplevelse jag tog med mig därifrån var enbart god. (ja självklart gjorde det ONT, men jag väntade mig nått värre) Så jag tror inte dina tankar enbart är till ondo! Lycka till! Karin.
Skrivet av    Karin S

Kroppen går in i

försvaraposition och det är bättre att tro att allt kommer att vara hemskt och eländigt, massa med smärtor, barnet är det fel på osv. Så jag tror det är högts normalt och som det andra säger, det går i vågor. Ena dagen tar man det med en klackspark nästa får man panikångest! Sen är vi alla olika jag hade en kompis som tjatade oavbrutet om förlossning, hur det skulle bli, hur hon vill det skulle bli, rädd för smärta osv. Sen fick hon bebisen och tyckte själv att det är var ju inget. Sen har jag nästa som har bf på fredag och är helt cool lugn hennes största bekymmer är inte smärta eller bebis som inte är normal utan bebis utan hår!!!!!!!! Så vi är alla olika, det kommer att gå upp och ner under det kvarstående månaderna men jag önskar dig lycka till
Skrivet av    mia

Artiklar från Familjeliv