Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Bilstolsenkät

Skrivet av nanay m. aron sebastian 20/4
Hej alla vårmammor! Börjar fundera på vilken bilstol jag ska köpa när lilleman växer ur sitt babyskydd. Jag har ingen koll alls, så jag hoppas på många råd och tips. Vilken modell har ni och är ni nöjda? Min son är liten och smal, så en som inte är så klumpig vore bra, antar jag. Vilken ska jag välja???
Svar på tråden: Bilstolsenkät

Lite svar

Vi har tre bilbarnstolar en volvostol vilken jag tycker är precis värdelös. Bältet går inte att höja tillräckligt högt och jag har hört att många barn växer ur dem innan dom fyller fyra år. Sen har vi en Akta Graco Cosmic och den är bra. Stor plats vilket jag tycker är viktigt eftersom barnet ska sitta i den åtminstone till det fyller fyra år. Den har viloläge som man kan ändra till under färd. Nackdelarna är priset och att det tar så stor plats i bilen. Sen så köpte jag en ny stol i helgen till min stora kille som är 2½. En Britax Two Way Plus. Och än så länge är den bra fast den har väldigt stor plats och jag hade inte satt Filip i den ännu, tror att den var från 9 kilo. Vet inte om du blev nåt klokare av detta men jag rekomenderar att du åker till en affär som säljer flera olika modeller och hör vilken dom rekomenderar. Och kolla efter annonser i tidningarna för ibland rear dom ganska mkt. Alltså ingen begagnad (man vet aldrig om den är krockad).
Skrivet av    Kicki

vi har en..

Akta! (heter väl graco nu för tiden..) deras cosmic är vi jättenöjda med! den har en ratt som man steglöst kan justera lutningen med. Den ska Tage ärva av syrran när det är dax!
Skrivet av    .::Tjolantan::.

Då ska du inte ha en

Britax Two-Way Plus i alla fall. Vi hade en sån till sonen och den var stor och klumpig och han satt inget vidare i den förrän han var typ 2 år. Sen blev hans ben jättelånga och vi blev tvungna att vända honom framåt tidigare än jag velat (när han var 3) eftersom han inte fick plats! Den här gången blir det något annat som går att ställa i rygglutningen så att Lovisa kan sitta i den nu när hon växer ur babyskyddet likaväl som när hon är 3 år. Kan ju tillägga att jag inte kommer att välja en kombistol denna gången utan en bakåtvänd bara.
Skrivet av    -texas-

Ingen aning!

Jag undrar också över vad mans ka köpa. Till saken hör att vi inte har någon bil, så många gånger när vi åker bort så åker vi tåg. Då vore det bra om man hade en smidig bilstol som gick att ta med sig utan alltför stort besvär... Hoppas nån kan tipsa om någon sådan!
Skrivet av    Essbe

Ja,

en sån bilstol vill jag också ha! En smidig en. Behöver inte nått stort, eftersom lilleman är en liten grabb. Vi får hoppas på fler tips.
Skrivet av    nanay m. aron sebastian 20/4

Tack...

för svar! Jo, det där med rea hade jag tänkt mig. Därför börjar jag ge mig in i det nu, trots att det kommer ta tid innan lillgubben växer ur babyskyddet. Japp, håller mig undan begagnat just när det gäller bilstolar (är annars blocket-fantast!).
Skrivet av    nanay m. aron sebastian 20/4

Okej,

tack! Kicki tyckte också cosmic var bra, får titta på den när vi kommer till babyaffären.
Skrivet av    nanay m. aron sebastian 20/4

Tack...

för svar! Nä, stor och klumpig vill jag inte ha. Den stolen stryks från listan! Tack!
Skrivet av    nanay m. aron sebastian 20/4

Tips bara!

Anledningen till att jag har köpt bilbarnstolar som går att vända är att barnet verkligen ska få plats till det blir fyra år. Jag är rädd att om man köper en tex Freeway så kanske barnet inte får plats med vinterkläder och allt och då blir det att man vänder dom förtidigt. Men jag vet inte hur det är fyraåringar kansker får plats? Detta var bara ett tips som jag fick i butiken.
Skrivet av    Kicki

tycker precis tvärtom

fast min son var stor och \"klumpig\" och jag tyckte att de andra var alldeles för små. Han är rätt bredaxlad. Nu är han 3 år och är 105 lång och väger 20 kg och får fortfarande plats att sitta bakåtvänd i den, han sitter i framsätet.
Skrivet av    Kajsa å Valter

cosmic

Storebror har akta graco cosmic, och det har vi löpt till lillasyster också, fast xtp varianten. Visst tar den plats, men den flyttas ju inte så ofta och de sitter bekvämt. Ratten är bra om man ska ha den i baksätet, i framsätet används den inte så mycket (annan lutning mot instrumentpanelen). Fördelen med xtp är nack-insatsen eller vad man ska kalla den. Huvudet kan inte trilla så mycket åt sidan som det gör för storebror. Jag kommer att köpa en cosmic till (har två till storebror och lillasyster ska också få två) så vi har i båda bilarna. Men vill du ha en lätt stol, så ska du nog inte välja denna. Jag flyttar den som sagt sällan och då tänker man inte på att den är lite tyngre. Jag köpte hennes på rea (1995 kr) och kan man tänka sig utgående färger så kan man verkligen tjäna en del på det! Bara man gillar färgen så, jag har ju köpt en stol -03, en -04 och nu en -05 så utgående färger spelar inte så stor roll då :-)
Skrivet av    zotiz

Du har en poäng där

Jag tänkte inte på att de kanske växer ur den ännu tidigare då. Hmmm... Fast min 4 1/2 åring hade definitivt inte fått plats i en bakåtvänd stol nu. Han är 113-114 cm lång och väger ca 22 kilo och är bredaxlad som den värsta cowboy :-) Hoppas Lovisa förblir lite nättare så att hon får plats länge i en bakåtvänd stol.
Skrivet av    -texas-

Artiklar från Familjeliv