Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Rengöra stämplar?

Skrivet av stämpelmamma
Är det någon här som är bra på det här med motivstämpling? Jag är nybörjare... och har just råkat ut för att en stämpel som jag använt mörkblå färg på inte blir riktigt ren med bara varmt vatten. Jag skulle stämpla med watermark och det blev ljusblått. Trist. Hur får man stämpeln riktigt ren utan att förstöra den? Någon som vet?
Svar på tråden: Rengöra stämplar?

Det finns

särskild rengöring för stämplar. Finns både på Panduro och scrapbookingaffärer, säkert även på andra ställen. Den är flytande, man duttar på rejält. Jag brukar gnugga med en gammal kasserad tandborste, sen stämpla på hushållspapper för att få bort allt. Sen rengöra en gång till med medlet, skippa tandborsten och stämpla bort alla rester på hushållspapper. Eventuellt sköljer jag med ljummet vatten efteråt för att få det allra sista.
Skrivet av    Evie

Tack!

Åh vad bra! Jag ska snarast skaffa medlet. Verkar också fiffigt med en gammal tandborste. Tack för bra tips!
Skrivet av    stämpelmamma

Var??

Jag har letat efter sådan rengöring men på Papprika sa de att de inte säljer sånt längre för de behövs inte och ingen verkar vilja ha dem. Jag vill!! Stämplarna blir inte rena tycker jag med bara vatten och tandborste. Kan du kolla vad en sån där stämpelrengöring innehåller? Kanske kan man fuska ihop en egen?
Skrivet av    Jessica med Ida och Alva

Innehållsförteckning

på engelska: ethyl alcohol, propylene glycol ether. Kanske nån alkohol med lite tvål i räcker? Men medlet finns på Panduro, Skapa hobby, Scrappa, alla tre i Stockholm. Men 100% rent blir det inte alltid, särskilt inte om det är svart man stämplat med...
Skrivet av    Evie

Det som är fiffigt

med det där rengöringsmedlet är också flaskan, som har ett litet filt-\"lock\" i toppen som man gnuggar in i stämpeln, vilket hjälper till att man får rätt mängd rengöringsmedel och det hjälper till att lösa upp stämpelfärgen. Oj, vad jag svamlar, hoppas ni förstår vad jag menar *s*
Skrivet av    Evie

Artiklar från Familjeliv