Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Impugan

Skrivet av Lotta81
Hej
Skriver aldrig här men läser desto flitigare.. Vill höra med någon som ger sitt barn Impugan om ni har märkt någon biverkan med den medicinen...Vår son har VSD och ASD och han har hunnit bli 1 år och 3 månader nu.. Vi märker knappt att han är ett hjärtebarn men hålen har inte vuxit ihop så vad som händer senare vet vi inte..När har era barn med VSD blivit opererade? Eller dom som hålet vuxit igenom på när har det skett? Till min fråga om biverkan på Impugan så undrar jag - blir man väldigt törstig av den? Vår son är alltid törstig och dricker väldigt mycket...Ha det så gott allihopa
Svar på tråden: Impugan

kräkningar

vår som fick så svåra kräkningar av impugan så vi kan inte ge honom den.... men törst vet jag inget om.
Skrivet av    ruthesther

Vår son

fick tidigare Impugan. Jag kan inte minnas om han var törstigare då än nu, men jag kan minnas att vi fick information om att ökad törst var en vanlig biverkning vid Impuganmedicinering. Impugan ju är ett mycket snabbverkande urindrivande medel.
Skrivet av    NS

Japp.......

efter som det är vätskedrivande så blir man nog väldigt törstig för att kompensera. Efter operationer brukar man få ett vätsketak, alltså barnet får inte dricka hur mycket som helst för att kroppen inte ska samla så mycket vätska och därmed är det jobbigare för hjärtat att pumpa runt.
Skrivet av    Lotta m Tova 030306

min erfarenhet

är att Andreas varit er törstig, särskilt en liten stund efter medicineringen. Jag läste på fass.se innan men det stod inte i beskrivningen av biverkningar om törst.
Skrivet av    Helen & Andreas

Vatten!

är ett av de vanligaste orden vår 16 mån gamla dotter säger. Hon dricker massor och det är bara vatten som gäller. På dagis reagerar de över att hon dricker så mycket och jag försöker få dem att förstå. Några andra biverkningar har vi inte märkt. Hon verkar tycka om medicinen och det är ju väldigt positivt... MVH
Skrivet av    Johanna

Hej!

Som tidigare svar beskriver är ju Impugan vätskedrivande (som du redan vet...) och kan säkert göra att man känner sig törstig. Min tjej är också ofta törstig, jämfört med andra. Det har även observerat detta på dagis. Hon äter dock inte diuretika för tillfället så jag vet inte vad det beror på. Det är ju även viktigt att man kontrollerar kaliumnivån och eventuellt kompenserar med extra kalium vid användning av vätskedrivande men det har ni säkert redan koll på, t ex med Kajos el likn. Vad gäller ålder för op av ASD/VSD, så tror jag helst att de väntar så länge barnet är osymtomatiskt. Ju mer barnet får växa till sig, desto enklare blir nog själva ingreppet för kirurgerna. Om du inte känner dig nöjd med svaren här, så tycker jag du ska fråga er kontaktsköterska för att vara på säkra sidan.
Skrivet av    Jennie & Alva

Artiklar från Familjeliv