Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vill inte följa med på klassresan

Skrivet av Helena
Sonen går i åttan och det är bestämt att deras klass ska åka på klassresa och vara borta i tre nätter men sonen vill inte åka. När jag frågar varför säger han bara att han inte har lust. Jag har sagt att jag inte tycker att det är något bra argument för att stanna hemma men samtidigt vill jag inte tvinga honom att åka heller. Jag vet att han har vänner i klassen eftersom han ofta umgås med dem, så det finns inget problem där. Den enda anledning jag skulle kunna komma på att det skulle kunna vara är att han möjligvis inte tycker om att sova borta. Han gillade det inte när han var yngre men på senare år har vi inte märkt av något sånt eftersom han ibland sover över hos kompisar. Har frågat om det var det som var problemet men han sa att han bara inte hade lust.
Vad tycker ni att jag ska göra, ska han få va hemma eller ska han åka?
Svar på tråden: Vill inte följa med på klassresan

Hemma!

Min son har aldrig följt med på klassresa fast det berode iofs mest på att han inte hade några kompisar i klassen (alla gick i paralellklassen och han fick inte byta). Men han har alltid få bli hemma när han velat. Han har då fått gå i skolan med andra klasser istället och det har han hellre gjort. Dottern däremot har alltid åkt med på allt hon kunnat. Alla är olika och gillar man det inte varför ska man tvingas iväg då? Det är ju inget nödvändigt eller obligatoriskt. Hade det varit det så hade det varit en annan sak.
Skrivet av    Pinse

Hemma.

Varför tvinga honom att åka om han inte vill.. Kvittar väl egentligen varför han inte vill åka, vill man inte så vill man inte. Det är väl inte obligatoriskt? Alla gillar väl inte att åka på klassresa.. Jag var aldrig med på mina klasresor..
Skrivet av    -TH-

Stavfelen får ni ha överseende

med:) Jag var nog trött när jag skrev det....
Skrivet av    Pinse

Delar inte din uppfattning

det kan ju vara så att det finns ett skäl som han behöver hjälp att hantera. Att säga att han inte vill följa med kan vara ett sätt att säga att jag vill få hjälp. Som förälder hade jag inte gett mig innan jag viste varför.
Skrivet av    Jämställd pappa

Precis

är lite förvånad för att ha både har kompisar och är van vid att sova över. Jag var jämt med fast jag inte hade kompisar i klassen. Det var tufft, men man lär sig. Jag skulle kanske låta honom vara hemma om han varför, men annars inte.
Skrivet av    Solen

Men ursäkta,..

varför måste det alltid vara något bara för att de inte vill.. Och om det nu inte är något speciellt utan att han bara inte vill, när ger du dig? Måste han hitta på en ursäkt för att du ska bli nöjd?
Skrivet av    -TH-

Artiklar från Familjeliv