Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

blä

Skrivet av po
av 15 mammor i min ankomstgrupp är 3 för feminism och resten mot. De som är för feminism är det med förbehållet "att det inte får bli för överdrivet".

Fast det klart vi kvinnor överdriver ju alltid?

Svar på tråden: blä

Varför är det så?

Vad är det de är emot/ inte vill att det ska bli för mycket av?
Skrivet av    milla

Men det behöver inte betyda så mycket

med den rapportering i media kring Fi och att det lyfts fram lite konstiga frågor som det viktigaste inom den feministiska kampen idag gör nog att väldigt många har svårt att kalla sig feminist full ut... Jag har personligen väldigt svårt att sätta den stämpeln på mig själv eftersom jag inte vill bli ihopklumpad med Fi-gänget. Om du istället frågar mammorna i ankomstgruppen om de vill ha lika lön för lika arbete... samma möjlighet att avancera på jobbet som en man... se det som naturligt att pappan tar tvättmaskinen när det behövs... om de vill att deras söner ska kalla andras döttrar för diverse mindre trevliga tillmälen... då kommer du nog få \"rätt\" svar.
Skrivet av    KMCB

Intressant

Vad ger de som är MOT feminismen för skäl?
Skrivet av    Helena

Det där har jag lite svårt att förstå

- varför skulle stridigheter inom en nykläckt partibildning invecklat i ett mediedrev av sällan skådat slag påverka MIG i mitt feministiska ställningstagande - både feminismen och jag har funnits betydligtlängre än F!:-) Återerövra DIN feminism istället och stå för den istället för att huka dig undan ifrågasättande. Tycker jag.
Skrivet av    Helena

DET

var intressant! Jag förstår dem absolut eftersom det som nämns i media är det som fastnar i folks medvetande och det blir det som så att säga \"vägleder\" dem i åsikterna. Jag tror att många kvinnor är besvikna på att FI som kunnat bli något så bra blev en hönsgård där medlemmarna själva hoppar av en efter en. De arbetarkvinnor jag talat med känner ingen sympati för partier som diskuterar över huvudet på dem. FI som i FIASKO
Skrivet av    Tova

och

vad det gäller att de inte vill kalla sig feminister är det också en sund inställning där man kanske bör fundera på ordets innebörd i dagens samhälle. Det är inte längre laddat med något positivt och kamp!
Skrivet av    Tova

den stora allmänheten börjar

bli seriöst urless på feminism i alla former där måste jag säga att Gudrun schyman gjort sitt bästa med sina katastrof uttalanden om hur kastastrofalt dålig läget är i kanske värdens mest jämnstälda land sverige allmänheten känner helt enkelt inte igen sig i den presskåta Gudrun schymans ständigt återkommande beskrivningar av dagsäget i värdens mest jämnstälda land sverige lägg sedan till grundandet av FI och ROKS avsljöanderna så är saken biff inte undra på att man numera småler åt feminismen ;)))
Skrivet av    frasse-boy

jo den stora allmänheten börjar allt mer lita

på kvällspressens rapporteringar av verkligheten. Detta gör att journalister utan att få reprimander kan fullständigt såga ett feministiskt parti men inte ställa en enda seriös fråga till partiet med mustachprydd herre vid rodret (junilistan) Kvinnor ska krossas, ger de sig in i politiken ska de få på \"tafsen\" tio gånger mer än män och det får de tåla för det är den verklighet som gäller. (fast inte för män då eftersom de kan vara precis hur värdelösa som helst men ändå hållas om ryggen av media) Jag står inte ut med att man hela tiden ska behöva förklara för kvinnor VAD i feminismen som är bra. Angående Rubars \"avslöjanden\" av ROKS tycker jag att lars einar engström beskriver det så bra i sin bok \"en sexist bekännelser\".....om dubbelbestraffning. Det fungerar som så att du alltid har fel. När en kvinna avslöjar exempelvis ROKS kommer männen INTE att se upp till kvinnan och tycka hon gjort något bra. Snarare tvärtom, Rubars beteende är bara ytterligare ett bevis för männen att kvinnor inte går att lita på. De ger sig ju till och med på varann när de får chansen! Och frasse-boy du har tyvärr fel, även om du i din självgodhet klappar dig på magen och tror att du har rätt. Sverige är inte jämställt. Kvinnor är fortfarande underordnade män och vill fortfarande ha samma rättigheter som män, vilket de inte har idag!
Skrivet av    po

flytta till

iran ett tag så kanske du får lite perspektiv på saken
Skrivet av    frasse-boy

så om det finns länder som är mindre jämställda

kan man inte klaga på sveriges jämställdhet?
Skrivet av    po

Men du...

Att Sverige är \"kanske världens mest jämställda land\" kan man ju tolka på två sätt: 1) Sverige är jämställt. eller 2) Sverige är ett av de länder som är minst dåligt på jämställdhet. För egen del, i mitt dagliga liv och i min betraktelse av samhället i stort, så konstaterar jag att tolkningsverison 2 är mest korrekt. Ja, Sverige har kommit längre än många andra och ja, läget är fortfarande katastrofalt dåligt. Bara för att jag leder loppet tänker jag inte sätta mig ner och plocka fram picknickkorgen mitt på banan...
Skrivet av    Jenny RE

Men ibland blir ord infekterade

och då kan det vara enklare att byta begrepp än att lägga energi på att rensa själva ordet. Och just nu tycker jag Fi har fått ordet feminism att bli infekterat... så istället för att stå på barikaderna och hävda att jag är feminist så hävdar jag mina åsikter utan att sätta stämpeln på mig. Dessutom har ju Fi genom sina (få) politiska punkter gått ganska långt åt vänster... vilket ju också blir ett problem om de lägger vänsterfeminism i ordet \"feminism\"...
Skrivet av    KMCB

får du väl

men försök inte få det att låta som om vi vore sämst i värden på jämstäldhet för det är vi inte
Skrivet av    frasse-boy

det spelar ingen roll

jag är bara totalt urless på att se och höra den skenheliga Gudrun schymans version av verkligheten upphöjd till den enda sanna verkligheten kärringen är feministkritikernas främsta tillgång
Skrivet av    frasse-boy

eller rättare sägt

är Gudrun schyman för något så är jag emot det
Skrivet av    frasse-boy

Jämförelsen

medias behandling av F! och Junilistan är intressant. Jag tycker nog att F! fick seriösa frågor till att börja med men det blev snabbt slut på dem då konflikterna och avhoppen blev intressantare - ur medias synvinkel, alltså. Junilistan har kommit billigt undan, inte har någon frågat dem om deras syn på jämställdhet eller miljön t.ex. Där har fokus hela tiden legat på EU och ekononomi, vilket ju är bra men inte räcker långt. Junilistan har däremot inte bjudit på mycket av konflikter, det får dem att framstå som seriösare. Sen har Du ju rätt i att en man som partiledare naturligtvis! är seriösare :-)
Skrivet av    anna-frida

Jaha

Det låter ju onekligen bekvämt :-) Då tror jag att jag tar och gör det lika enkelt för mig; Jag avböjer vänligt men bestämt diskussion med någon som inte kan låta bli att kalla folk för \"kärring\" eller liknande, i vad som skulle kunna vara en seriös debatt. Adjö.
Skrivet av    Jenny RE

Artiklar från Familjeliv