Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

fråga om toabehoven...

Skrivet av snitt 13/10
hej!

jag undrar, och nu går jag rakt på sak, hur snabbt ni som gjort snitt fått igång tarmen igen? kissa kan man väl i bästa fall klara relativt snabbt men hur är det egentligen med bajseriet? ska mn tänka på nåt inför ett snitt, typ äta fiberrikt?
Svar på tråden: fråga om toabehoven...

Ju snabbare

du kommer på benen, destå fortare kommer tarmen igång. Mitt bästa tips är att \"prutta\" så mycket du kan, mycket luft som ska ut *S*
Skrivet av    Bumbi m Ronja & Alve

Kudde med på toa

alt hoprullad handduk. Skööönt att hålla emot såret när man måste trycka
Skrivet av    marib

Jag snittades i onsdags

och gick utan problem på toa dagen efter och det var absolut inget problem. Det beror kanske lite på hur ont man har i såret, och jag har inte ens känt av snittet. Har haft hemska eftervärkar istället som inte heller är så sköna... Men jag håller med om att gå så fort du kan så blir det nog inga problem. //Emma
Skrivet av    Emma m. Hugo-04 och lillebror 5/10

Sist tog det 1½ dygn

och jag fick katrinplommon (blä!) att äta på BB... men när det väl var igång var det inte några problem sedan tycker jag.
Skrivet av    KMCB

Morfin..

.. kan göra att man får lite svårare med toabesöken. Jag skulle efter mitt senaste snitt råda till att äta en näve torkade plommon eller liknande lite då och då. ;O) Det är _inte_ kul när det tar en vecka. :O( Jag upplever att det inte varit några problem vid mina snitt annars, men jag har märkt skillnad på då jag fått rent morfin som bedövning och de gånger jag fått morfinderivat. Nu kan ju det förståss vara tillfälligheter, men skulle jag snittas igen skulle jag tänka på detta.
Skrivet av    Pilla 5 snitt

Annat bra tips..

.. är minifom. Hjälper inte magen i gång i sig (tror jag), men finfördelar gaser i mag och tarmkanal så att man förhoppningsvis slipper magknip. En del tycker det är humbug, jag tycker de funkat bra.
Skrivet av    Pilla 5 snitt

dagen/morgonen efter...

gjordes det stora, direkt efter att katetern tagits bort. och det var inga problem med vare sig snittet eller trög mage. äter dock mkt fiberrik kost generellt så min mage var helt oki under hela graviditeten. morfinet kan dock ge förstoppande effekt, så katrinplommondryck odyl kanske är ngt att ha i beredskap om du nu blir trög?! lycka till den 13!
Skrivet av    jennie m t&tyra

3:e dagen alla gångerna

har magen kommit igång.... jag har inte ätit nåt speciellt inför mina snitt..
Skrivet av    Linda m. Saga 050909 + 3 till

Det tog..

..et par dgr, jag kunde absolut inte krysta ut det, utan jag väntade tills jag var så nödig att det liksom kom ut av bara farten*s* Men det var ju bara i början, gaserna jag fick efter snittet var vidriga, så ett tips är att äta något mot gaser!
Skrivet av    *Tina*

dagen efter snitt

var magen igång, gäller båda snitten, har inte ätit något speciellt, och inte haft problem med hård mage.... Tänk inte för mycket på det, utan känner du att det verkar lite jobbigt så får du väl proppa i dig lite katrinplommon eller något! Men UPP och GÅ!! Det är viktigt i alla fall. Första snittet hade jag jätte svårt med det, jag var lite rädd, andra gången visste jag att magen inte skulle spricka (det kändes så första gången) så då var jag bra igång redan andra dagen, och nästan som återställd efter 6-8 veckor! Lycka till
Skrivet av    annika med 2 sätessnitt, +bf 24/4-06

Artiklar från Familjeliv