Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Harklingar vid allergi!

Skrivet av Cissi
Hej på er!
Jag är helt ny här och har precis gjort pricktest på min stora kille som är sex år, med anledning av att han harklar sig och drar upp snor/slem i tid och otid!
Det har han gjort lite av och till under ca:1 år och vi har väl delvis avfärdat det som tix!
Men jag ville ändå göra en allergitest innan förskolan började eftersom vi inte vet hur vi ska få honom att sluta och det är ganska störande för envar att höra på ljudet!
Pricktestet visade 3 på hund och kvalster och 2 på timotej(gräs mm) och sedan sa de att vår läkare skulle kalla för ev. medicinering.
Det har tagit väldigt lång tid och nu har visst någon på skolan sagt till honom att han låter "äcklig" när han gör så och det gör ju honom väldigt ledsen, dessutom hostar han på gymnastiken vid ansträngning, och det upplevde lärarna sist de hade gymps dvs i fredags!
Jag har tjatat till mig en tid imorgon för att mäta hans lungkapacitet och prata om i fall han behöver medicin, det känns inte alls kul om det ska bli värre nu!
Är det någon som har erfarenhet av liknande så vore jag jättetacksam om ni kunde dela med er av erfarenhet!
Svar på tråden: Harklingar vid allergi!

Min äldsta dotter

harklar sig! Enligt hennes förra läkare berodde det på hennes astma och när vi höjde hennes underhållsdos på kortisonet så försvann problemet. När hon blir sämre i sin astma, av infektion eller annat så brukar även harklingarna komma tillbaka och sen försvinna när hon blir bättre. Hoppas att ni får hjälp snart!
Skrivet av    -sl-

Tack..

De ska även kolla om det kan vara någon astma. Testen visade bara allergi på hund men har du någon aning om vad restrektionerna säger om att ha katt? Man tror att barnen går säkra för allergier bara för att man själv inte har någonting, det är bra märkligt livet!
Skrivet av    Cecilia

Våra läkare

har alltid avrått oss från husdjur! Fast min stora tjej, hon som harklar sig, är bara allergisk mot kvalster (och sen har hon symptom, men inte bekräftade tester på trädpollen) och hon klarar både hund och katt och häst och annat utan några problem alls. Lilla tösen däremot var kvalsterallergisk som bäbis och efter det har hon för varje gång vi testat henne fått fler allergier. Så hennes kropp reagerar helt annorlunda än storasyrrans. Och hon blir/blev allergisk av indirekta kontakter med katt och det är/var rejält besvärligt ett tag! Katt är speciellt på det sättet att de partiklar man blir allergisk mot är extremt små och enligt vår läkare, i praktiken helt omöjligt att städa bort. Jag tycker att du ska ta en diskussion med läkaren och höra vad denne anser i ert fall. (Nu ångrar jag ju att jag lyssnade på vår läkare när han sa att vi kunde prova ridning för tjejerna...)
Skrivet av    -sl-

Vår 20 månaders är hundallergiker

och läkaren vill inte att vi utsätter honom för några djur överhuvudtaget eftersom risken är stor att han då utvecklar allergier mot även dessa djur.
Skrivet av    Malin m Elliot&Milla

Artiklar från Familjeliv