Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

fråga till er som har en Ergo (även på april)

Skrivet av Kajsa å Valter
jag köpte en i somras men har nästan glömt bort den, hittade den i garderoben när jag rensade runt lite igår. Alla andra verkar superfrälsta i sina men jag tycker att det ena axelbandet åker ner hela tiden. Det här händer när jag bär på magen så nu funderar jag på att bära Valter på ryggen istället.

Ni som använder Ergo, hur bär ni? på ryggen eller magen? Har ni haft problem med att axelremmen åker ner när ni bär på magen? eller är det bara mig det är fel på?

När ni bär på ryggen: hur bär ni er åt för att få upp bebben? Jag tar tacksamt emot alla tips.

Svar på tråden: fråga till er som har en Ergo (även på april)

Nope...

Jag har svarat inne på april, och för oss funkade den inte!
Skrivet av    Maja m. Signetutan & Knäckebröderna

Fråga inne

på Attachment Parenting! (under föräldraskap) De har stenkoll!! Där får du garanterat de svar du behöver ang sjalar o dyl! Kram Karin.
Skrivet av    Karin med Milva 13/4

Lite svårt

Jag har inte haft problem med att axelbandet åker ner. Har den där grejen som håller ihop den rätt högt upp när jag bär på magen. Jag bär mest på magen då jag tycker det är lite svårt att få upp Robin själv på ryggen. Igentligen är det ju skönare att bära på ryggen för jag blir mer fri att göra saker då. När jag ska få upp honom på ryggen gör jag som bilderna i häftet visar. Men jag sitter alltid i soffan för det känns inte riktigt säkert så jag är rädd att jag ska tappa honom, vilket jag dock inte har gjort. Det blir förhoppningsvis lättare när de blir lite stadigare. Annars är vi jätte nöjda med Ergon. Mycket bättre än babybjörnen som jag hade innan.
Skrivet av    -Jeanette-

lite trixit i början

jag bär än så länge Elric på magen men ska börja bära han på ryggen för det är tungt att ha en 10 kg klump på magen ;) Jag hade problem i början men efter att jag drog åt spännet som sitter mellan axelremmarna så blev det bättre och nu är det inga problem så det är väl det enda som jag kan tänka mig är om du inte riktigt har spänt åt det bandet. Annars har jag ingen aning. Hoppas du får ordningen på den iallafall för jag tycker den är jätteskön att bära i och Elric trivs som fisken i vattnet i den. kram
Skrivet av    Arwen_77

Bär både och

Både på mage och rygg bärs det här och ja, axelremmarna åker iväg om jag inte knäpper hyskan i nacken. Bär jag på ryggen så sätter jag henne i selen på höften och vrider henne till ryggen.
Skrivet av    Sterna m R -0208 o Rebecca 050405

Bär bara på ryggen...

med Ergon. Ska jag bära på magen, vill jag mysa till det ordentligt med sjal =)! Jag bär ju inte på magen, men ibland vill axelbandet halka ner på mig även om jag bär på rygg, för jag är väldigt liten och smal. Men då drar jag bara åt knäppningen över bröstet (ja, eller upp i ryggen om du bär på mage blir det ju). Och hur jag får upp honom på ryggen är att jag knäpper midjebältet och tar fram selen till höften och sätter Aron där. Sen \"buffar\" jag honom bak till ryggen, medan jag håller ena handen på hans rygg. Sedan trär jag på mig ena axelbandet och sedan det andra och så är det klart! Lycka till!
Skrivet av    nanay m. aron sebastian 20/4

Artiklar från Familjeliv