Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Nää, nu börjar jag bli trött på alla flerbarnsmam-

Skrivet av Maa
mor här! Skriv inte här! Visserligen är detta inget känsligt snack, men det heter "Ettbarnsförälder", ganska tydligt.
Och vi är rätt många här som är ofrivilliga ettbarnsföräldrar - då är det INTE kul att just här inne behöva läsa om hur synd det är om mångbarnsmammor.
(tänk på att det knappast finns särskilt många _ofrivilliga_ mångbarnsmammor, så situationerna är inte jämförbara!!)
Svar på tråden: Nää, nu börjar jag bli trött på alla flerbarnsmam-

Håller faktiskt med....

...men de tycker nog om, och har behov av att känna sej lite bättre och lite mer erfarna och då är det ju bra att ha ett snack som det här att skriva på. Kram till alla ofrivilliga och frivilliga ettbarnsmammor.:)
Skrivet av    milla

Kram tillbaka! *IMT*

..
Skrivet av    Maa

Kan bara hålla med

antingen får man påhopp för att ens dotter kommer att växa upp i ett liv i isolering och misär, eller så får man en klapp på huvudet för att flerbarnsmammor minsann och dag också alieneras och ifrågasätts sina val - men det kan de väl prata om på flerbarnssidan? Varför måste ni göra det härinne? Detta är inte en debattsida. Man kan gå in på För och Emot och debattera antal barn, det behöver man inte göra här.
Skrivet av    daisy

Jaa, jag tycker också..

att flerbarnsmammorna kan hålla sig borta!! Eller så kanske vi ska gå in på deras sida och komma med massa dumma kommentarer!
Skrivet av    Smått irriterad

Är det bara jag som får känslan av att vi som bara

har ett barn inte \"riktigt\" fattar hur det är att ha barn? Vi har det liksom lite för lätt med ENDAST ett barn? Om vi hade fler så skulle vi inse att livet inte alltid är så lätt och enkelt? Mitt inlägg är skrivet lite med glimten i ögat men bara LITE ;0)
Skrivet av    Lotta

I så fall..

.. borde de träffa Simon ;0) Då inser de att han är en handfull. Men underbar såklart *s*
Skrivet av    jenpet

Precis vad jag får höra...

...OFTA. Inte att jag har det lätt men att de som har fler, typ alla mina kompisar har det såå jobbigt. Min kompis gick nästan över gränsen en gång när hon höll på att säga att var glad att du bara har ett till en annan kompis. Då hade de precis mist sitt andra barn vi födseln. Har svårt att tycka synd om flerbarnsmammor även om många gärna vill bli ömkade...;)
Skrivet av    milla

Och det är säkert INGET mot om du hade haft

4-5 barn! Då DU hade du fått känna på hur jobbigt det kan vara!! :0)
Skrivet av    Lotta

Jag har svårt för alla som vill bli ömkade, trots

allt så är det oftast ett val att skaffa många barn. Och av den anledningen så tycker jag att man får respektera att alla INTE vill ha många barn utan tycker att det räcker mer än väl med ett barn. Men det är nästan som om det är SM i jobbigheter ibland..man ska bräcka varandra i HUR jobbigt det är..HUR lite man får sova osv.. MAn behöver ju inte direkt vara medlem i MENSA för att kunna räkna ut att fler barn=mer jobb....
Skrivet av    Lotta

En kommenatr jag får höra är:

Varför vill du inte ha fler barn, H är ju så snäll? Som om det skulle vara _snällheten_ och lättheten som gör det. Det får mig att känna det som om mina kompisar tror att jag har fegat ur, tagit den lätta vägen, på nått sätt. Och so om jag inte är _riktigt mamma_, för jag har \"bara ett barn, och hon är så snäll\".
Skrivet av    daisy

Jaa..Tänk om man kunde få en snällhets garanti

på ungarna! ;0) Jag är mest trött på allt tjat om NÄR KOMMER NÄSTA? Vaddå nästa? Varför ska det vara så självklart att man måste/vill ha minst 2 barn?
Skrivet av    Lotta

Artiklar från Familjeliv