Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

I vilken vecka har ni blivit snittade

Skrivet av Emma
Jag, en gräsligt förlossningsrädd blivande trebarnsmamma ska denna gång snittas. Redan första graviditeten gick jag hos psykolog, aurora, tja allt som fanns att tillgå för att dämpa rädslan och oron. Jag blev då rådd av personalen att snitt nog var det bästa för mig men det ville jag inte då det kändes värre än en förlossning. Födde som vanligt vilket var hanterbart med hjälp av EDA. Andra förlossningen blev däremot den katastrof jag varit rädd för så denna gång blir det snitt. För mig är det som att välja mellan pest och kolera men det känns som om inget kan vara värre än förlossning nr 2 och där vill jag inte hamna igen. Min fråga är alltså hur tidigt kan man bli snittad utan medicinska skäl? Jag mår fruktansvärt dåligt och kan inte alls glädjas över graviditeten vill bara ha det gjort.
Svar på tråden: I vilken vecka har ni blivit snittade

38+5, resp 39+0 *imt*

m
Skrivet av    Isa med Ellen-03&Gustav-05

Jag

blev snittad den 19 december. Beräknad förlossning var 1 januari. Vi fick själva välja datum och kunde tagit det veckan efter, men det ville jag inte. Är också orolig över snittet, som jag tyckte var jobbigt förra gången. Önskar att det var över. Vill också att det görs tidigt för att minska risken för att förlossningen hinner sätta igång. Försök tänka att det kommer att gå bra. Planerade snitt brukar ju vara lugna och personalen på topp-humör! Kramar
Skrivet av    Norpan

10 dagar innan..

.. till en vecka innan är väl praxis på vårt sjukhus. Jag snittades nu i v 37+1 eftersom min livmoder var tunn och jag inte skulle gå längre. De ville inte snitta tidigare pga barnet skulle bli så \"klart\"som möjligt. ;O) Mina barn jag fått med plan.sectio 10 dagar innan har mått tippen, Evelina mådde också bra men var lite snabbandad första dygnet. Hon fick gulsot och fick ljusbehandling under ett dygn lite senare också. Lite jobbigt, men inget som påverkat henne nämnvärt. Men kan man klara sig utan det är det ju bra, så jag antar att det är därför de har de 10 dagarna som max praxis här.
Skrivet av    Pilla 5 snitt

Jag har snittats i v 38+5

(planerat pga säte), v 42+1 (akut) och v 36+6. Det sista snittet tidigarelades pga medicinska skäl (dock ej psykiska, utan fysiska). Kramisar
Skrivet av    Ango m. Paulina -00, Simone -02 och Victor -04

Jag har snittats två ggr

Första gången akut i v 41+0 och andra gången planerat i v 39+0. Andra gången snittades jag pga förlossningsrädsla utan medicinska skäl. Jag var väldigt rädd inför andra förlossningen och fick därför snittid i v 25, efter flera auorasamtal. Kan du inte be om att få datum redan nu så kanske du sedan kan glädjas över graviditeten. Jag kände mig lugnare när beslutet om snitt togs.
Skrivet av    Vicki m Axel

Två veckor före - med tvillingar

På Huddinge tar de planerat snitt på tvillinggravida 10-14 dagar före beräknad förlossning. Jag tror samma siffra för enlingsgravida är 7-10 dagar.
Skrivet av    Jica

Måste bara flika in:

Mitt snitt var en jättejättefin upplevelse. Det var en ljus och positiv stämning i rummet och det hela gick fort. Visst var det lite obehagligt när de drog lite så där, men det var helt överkomligt - och på inget sätt värre än en vanlig förlossning. Jag stod på benen samma kväll en liten stund och var sedan uppe och gick morgonen efter, visserligen små steg men ändå. Upplevde inte det som många säger - att det skulle vara så mycket värre än en vanlig förlossning efteråt. Visst är man lite mer mör och lite rädd om såret/magen - men på det hela taget så tyckte jag inte att det var så farligt alls. Så, oroa dig inte. Det blir bra! Jag beundrar dig dock som skaffar fler barn när du är så väldigt väldigt rädd! De är ju värda det, de som man får efteråt :-). Lycka till!!
Skrivet av    J m T, M & L

Jag skulle..

..ha snittats 8 dgr innan bf, men blev akutsnittad i v 33+0 i stället.. Själva snittet var mycket bättre än jag hade trott, ingenting var läskigt och det gick så himla fort! Lycka till, hoppas att du kan njuta lite av din grav i alla fall... Kram
Skrivet av    *Tina*

Jag snittades ...

akut efter att ha blivit igångsatt på + 15 dagen.
Skrivet av    Ronja med Leo0403

39+1 & 38+0 *imt*

39+1 & 38+0
Skrivet av    Sourlime med Emil 0204 och Måns 0508

glömde

Du kan få bli snittad av psykologiska skäl. Det blev jag sist. Det stog så i min journal.
Skrivet av    Sourlime med Emil 0204 och Måns 0508

Andra snittet gjordes redan i vecka 37+6

men det var pga en värkrubbning. Annars hade jag varit lovad igångsättning i vecka 40+0 eller så nära det gick pga att min foglossning var rätt grym. Sonen mådde bra när ahn snittades, men han hade behövt ligga kvar lite längre i magen för han fick blodsockerfall - hade inte så mycket hull att ta av. Så det blev en hel del pyssel med tilläggsmatning och en massa stickande i hans häl för att ta blodsockerprovetr på honom, och det hade han ju gärna fått slippa :o( Tror det är bra att få snittet max 7-10 dagar före - för bebisens skull. Men självklart måste man få må själv också. Jag hade tänkt mig en vaginal förlossning men var förberedd på snitt också, och snittet blev en väldigt positiv upplevelse som blev helt och hållet fokuserad på barnet (så snart han var ute). Jag hade önskat att få slippa uppvaket och det gjorde jag också - en enorm skillnad för mig. Visst var jag skraj under snittet också, men då jag var så väl förberedd så gick det fantastiskt bra. Det är ju liksom fördelen med planerade snitt, att det går så lugnt till och att man kan förbereda sig på varenda steg i förväg. Hoppas du kan få det inre lugnet du också, ta hjälp av Aurora eller motsvarande och fortsätt tills du känner dig tillfreds med ditt beslut och din förlossning, det är mitt råd. De har ju betalt för att hjälpa dig!
Skrivet av    politisk vilde, 2 snitt

Jag har snittats 2 ggr..

Första gången i v 41+2 med akutsnitt sen ett planerat snitt i v 38+4
Skrivet av    Maria med 2 girls

Här läggs snitten efter 38 fulla veckor

I mitt fall belv det v38+3. Lycka till och kram!
Skrivet av    Nissa, R-02 och M-04

V 37+5 samt v 37+4.

Första gången akut och andra gången planerat.
Skrivet av    Cattie

Artiklar från Familjeliv