Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Dålig viktuppgång vid allergi?

Skrivet av Ina m. Elina 8/4 -05
Kan det vara så att bebisar som helammar går upp sämre i vikt om de är allergiska/känsliga mot komjölk och mamman äter mjölkprodukter?
Svar på tråden: Dålig viktuppgång vid allergi?

Kort svar: Ja :-) imt

n
Skrivet av    Nanna m J99,T02,J06

Grrr!

Tack för svaret. Nu ska jag räkna till 10. Varför sade inte bvc något??? Vår dotter gick inte upp i vikt som hon skulle och hade mycket ont i magen... men istället för att säga åt mig sluta med mjölkprodukter (som jag gjorde på eget bevåg senare istället) så skickade de oss till sjukhuset för massor av tester på dottern, letade hjärtfel och urinvägsinfektion (?) och sköldkörtelfel och allt vad det var. Vi skulle dessutom tillbaks för att de skulle kolla cystisk fibros och ännu fler tester! (Men de testerna ställde vi in då viktkurvan hade vänt uppåt och ingen trodde egentligen att dottern var sjuk.) Tänk vad vi kämpade och oroade oss över vikten i onödan! *arg* (Nu går dottern upp massor i vikt.)
Skrivet av    Ina m. Elina 8/4 -05

tillägg

Dottern hade jämt grönt bajs också men det sa barnläkaren bara att \"så kan det vara\". Alla symptom sammantaget borde väl ha fått dem att fatta?!
Skrivet av    Ina m. Elina 8/4 -05

Kort svar: Ja! *imt*

sdg
Skrivet av    Åsa

också symptom

som stämmer in på CF. Jag gjorde som du, körde mjölkfritt. Men för oss hjälpte det inte. Visade sig att vår son hade CF. Också irriterad över att BVC hela tiden tjatade om tillägg.... Grabben åt som en häst.
Skrivet av    Lena m Emil

Ja fast

barnläkare hade redan tittat på vår dotter och trodde inte alls på att hon hade någon sjukdom. Vid CF brukar det ju även finnas fler symptom, som vitt/skummigt bajs t.ex. Om de åtminstone hade nämnt mjölkallergi så hade det kunnat bespara vår dotter mycket magont, och besparat oss mycket vånda.
Skrivet av    Ina m. Elina 8/4 -05

håller med...

Emil blev bättre i magen av mjölkfritt, även om han inte började gå upp i vikt för det. Vitt/skummigt bajs är inget som vi sett, bara grönt och mycket. CF var absolut inget man misstänkte i vårt fall, men det visade sig vara det ändå.
Skrivet av    Lena m Emil

Artiklar från Familjeliv