Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Alltså, är det någon skillnad

Skrivet av Miss Lyckad
Jag undrar om jag har något som helst att oroa mig för beträffande sonens mantalsskrivning.

Efter skilsmässan bodde pappan kvar i lägenheten, jag flyttade. Han ville absolut inte att sonen skulle byta adress.

Efter samtal i familjerätten, där jag blev lovad att var barnet är skrivet inte har någon som helst roll i något annat sammanhang än när det gäller bostadsbidrag, kom vi överens om att sonen skulle få fortsätta vara skriven hos pappan (och därmed skulle han få det "större" bostadsbidraget) samt att jag skulle få behålla barnbidraget.

Jag har inte stött på något egentligt problem ännu kring detta, mer än att jag aldrig får info om den post som kommer till min son. Kallelser och föreningsinformation skickas ju alltid till den adress sär barnet står skrivet.

Men finns det något annat som kan bli ett problem? Någon som vet / har erfarenhet?
Svar på tråden: Alltså, är det någon skillnad

En fördel

är att den som barnet är skriven hos får betala glömda läkarbesök, försenade biblioteksböcker mm oavsett om den varit inblandat i nåt öht. Nackdelar är om barnet av nån anledning får skulder hos kf så får uf ingen info om detta. Man kan ju även missa en del info och erbjudanden. Nån annan kanske vet mer eller ser annorlunda på saken. Själv har jag varit tvungen att betala 3 missade vårdbesök som dottern missat då hon varit hos pappa.
Skrivet av    Maria med 4

Ojdå

Det där visste jag inte ... eller hade öht inte tänkt på. Man har ju hört talas om barn med stora skulder hos KFM. Tack för info!
Skrivet av    Miss Lyckad

Det där stämmer inte riktigt...

...jag har fått ett antal fakturor från Stadsbiblioteket på böcker som exet lånat på dotterns lånekort och inte lämnat tillbaka. Detta trots att dottern alltid har varit skriven hos henne. Det har också kommit andra räkningar till mig som exet dragit på sig helt utan min vetskap eller inblandning. Att vi varit skilda sedan 1993 verkar inte ha någon betydelse. En gång blev det lite knäppt när jag konstaterade att vi kanske blir tvungna att låta tingsrätten lösa frågan åt oss och exet skrek i högan sky (i telefon) att jag hotade henne vilket fick hennes dåvarande make att söka upp mig med nävarna i vädret. Ja, ja... så kan det gå.
Skrivet av    Lasseman

Men - vad märkligt

hur fungerar \"myndighets\"-gången då? Är ni fortfarande sambeskattade? Konstigt - och obehagligt - att få räkningar och påminnelser som man inte känner till ens! Jag har verkligen FÖRSÖKT att få fritisräkningen skickad till mig, fast sonen är skriven hos pappan. Jag har bett pappan att skicka med den med barnet varannan gång, eller att vi ska betala halvårsvis var. Han har sagt \"ja\" men aldrig skickat med i alla fall. Och så anmälde jag mig själv som räkningsmottagare på blanketten för omsorgstid i höstas. Men hittills har jag inte fått nån räkning. Rädd att det kommer något surt från exet vid ett senare tillfälle ... Verkar vara labil ny man till exfrun också :o) Tyckte att det lät som en strålande idé att ta hjälp av tingsrätten om man inte kommer överens. Opartiskt och bra. Trist, men definitivt inget hotfullt (om man inte har något att frukta ...) Hoppas att det inte blev något allvarligare gruff.
Skrivet av    Miss Lyckad

Vi är väldigt skilda

och sambeskattning är inte aktuellt sedan skilsmässan. Sen är det väl så att om räkningar på något sätt är kopplade till barnen så är ju jag också vårdnadshavare och det är nog den vägen som papperen hittar hit. Den mannen är helt OK, vi löste alla konflikter på bästa sätt och jag var också stöd för honom när han, i sin tur, skilde sig från exet. Han fick det ännu jävligare än jag och bor därför inte längre kvar på orten. Synd, för deras gemensamma dotter saknar honom oerhört och jag har ännu inte lyckats få honom att övervinna sin rädsla för mamman och återuppta en regelbunden kontakt med flickan.
Skrivet av    Lasseman

Jag förstår

Man tycker att man har genomlidit världens mest vidriga, förnedrande och sorgsna skilsmässa - och så läser man sånt som du skriver här och fattar att det alltid, faktiskt alltid, finns de som har det värre Kram
Skrivet av    Miss Lyckad

Artiklar från Familjeliv