Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur reagerar ni på skryt?

Skrivet av Kris-Tina
Människor som vitt och brett berättar om sina kunskaper och krafter? Skryt är kanske fel ord, men passar någorlunda in ändå.
Svar på tråden: Hur reagerar ni på skryt?

Alla har talanger och speciella kunskaper

så \"skryt\" brukar inte störa mig så mycket. Dock blir jag ledsen när någon skryter enbart för att trycka ner mig och min livstil, mina åsikter osv. De som skryter mest är oftast minst självsäkra och känner ett behov av att \"göra reklam\" för sig. Jag tycker att det är tröttsamt när folk skryter om sina fina hem och fina möbler och snygga, nya barnvagnar osv... Sån\'t intresserar mig inte och jag har svårt att komma med något vettigt i kommentar och brukar känner mig dum.
Skrivet av    drömtydaren

Reagerar och reagerar....

Det rör mig inte särskillt faktiskt, därmed inte sagt att jag ids lyssna för det gör jag inte :-) Jag stänger helt enkelt av öronen bara för att det är så himla ointressant. Handlar det däremot om en människa som är passionerat intresserad av något annat än sin egna spegelbild så älskar jag att lyssna :-)
Skrivet av    Vind

Häx-komplex

är ett ord som jag tycker kan användas på sådana människor du beskriver! Jag blir inte irriterad men kanske lite småroad.. Karin.
Skrivet av    Karin S

Beror på

Jag hade en kille en gång som det riktigt osade om, så skrävlade han. HAN hade minsann haft sin bild i Svenska dagbladet och HAN hade minsann handlat bättre än alla andra enligt sin chef, och vem om inte HAN fick mest beröm på showerna de sysslade med?? Blääää, undrar verkligen varför det tog slut mellan oss...??? Bortsett från folk som den här killen försöker jag ha i åtanke att det är vår kultur som gör oss så \"skrytkänsliga\". Inte ett gott ord får du säga om dig själv. Jag har blivit snäll mot mig själv på sistone. Undrar om jag skryter? Ja jag har faktiskt en hel del pålitlig intution, jag är faktiskt rätt smart och jag ser inte så illa ut heller! Men om jag råkar säga det högt, ber jag nästan om ursäkt.. Goodold Jante. :-)
Skrivet av    MsK

Jag kan inte påminna mig

om att jag någonsin har träffat en skrytsam människa. Jag har träffat många människor som lägger väldigt stor vikt vid saker som jag inte intresserar mig för, men skrytsamma? Jag har väl inte såna öron, helt enkelt.
Skrivet av    Lina

Oftast

undrar jag vem de försöker övertyga, mig eller sig själva. Jag blir alltid lite extra misstänksam i alla fall. Annars måste jag erkänna att jag inte reagerar nämnvärt, jag har kommit fram till att jag inte vill slösa energi på att reta mig på saker som egentligen inte är viktiga för mig.
Skrivet av    Missmu

Gäääsp

...ungefär. Blir väl ganska trött, iaf om det gäller sådant som inte intresserar mig.
Skrivet av    Achillea

ojj det låter

som min svåger så länge det gäller käften är han värdsmästare i allt sådan personer är irriterande tröttsamma
Skrivet av    frasse-boy

Min tanke blir alltid ungefär så här

\"Varför känner sig denna person så liten just nu? Varför måste h*n hävda sig så? Är det jag som hotar h*n eller vad är fel?\"...man får ingen riktig kontakt med en skrävlare. Deras ord bildar en mur så man inte kan mötas själ mot själ.
Skrivet av    En som tror på drömmar

Delad glädje= Dubbel glädje *imt*

med andra
Skrivet av    vittosvart

Men, visst menade du sådana

som vitt & brett berättar om sina påstådda andliga förmågor och krafter, inte bara skryt i största allmänhet ? Sådana personer träffar man på då och då och jag blir mest ledsen/illa berörd. Träffat på flertalet på kurser och föredrag, mest varit pinsamt.
Skrivet av    _felix_

Eftersom jag vet att du syftar på mig

så kan jag bara svara att jag inte skrutit, någonsin. Däremot är det jäkligt trist att bli anklagad för det bara för man delar med sig om något som man blivit glad för. Jag har inget behov av att skyta, jag vet vad jag kan så får alla andra tro vad de vill.
Skrivet av    ~ Veronica ~

Jag tycker att det är modigt gjort.

Särskilt som det är så förbjudet i Sverige med Jante fjante lagen. Det kommer säkert vara många som tittar snett på en eller i så fall försöker sätta krokben, eller ifrågasätta allt man sagt. \"Suck\". Själv håller jag nog tyvärr inne med mina kunskaper på grund av just detta. Istället för att man kan dela med sig och utbyta kunskaper öppet. Man kan inte kunna allt, även om man kan mycket. Även gurun kanske kan lära sig något av novisen...
Skrivet av    Eld

Artiklar från Familjeliv