Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Pengar

Skrivet av Undrande, nybliven 5-barns plastmamma
Har en undran.

Har nyligen flyttat ihop med en man som har 3 barn varannan helg hos oss. Jag i min tur har 2 hemmavarande barn som jag varje månad får barnbidrag och underhållsstöd för. Sambon betalar varje månad
3 500 kr för sina barn. Om vi ska ha gemensam ekonomi, innebär det att jag ska vara med att betala för hans barn? Jag får ju 4 000 kronor för mina barn, så hans pengar går ju inte till dem.

Tacksam för svar!

Svar på tråden: Pengar

Vi gör såhär:

Vi har gemensam ekonomi, och har haft det från första dagen vi hade samma adress. Jag har 3 särkullare, han ett. Han tjänar dubbelt så mycket som mig brutto. Vi betalar alltså alla utgifter ur gemensam kassa, alltså betalar vi båda för alla barnen och har ingen aning om vems pengar som går till vad. Har aldrig brytt oss om det heller, för vi resonerar båda som så att ska vi leva som en familj så ska det gälla fullt ut och inte bara till hälften. Men om du menar att det skulle finnas en skyldighet i lagen som säger att du ska bidra så finns den inte, så länge ni inte är gifta och inte hans barn bor med er. Däremot skulle din man bli \"underhållsskyldig\" gentemot dina barn.
Skrivet av    Eva-Ley

På sätt och vis...

...så ingår ju alla inkomster och utgifter när man har gemensam ekonomi. Min nye man var ju med och betalde mitt underhåll på 3500 kronor på samma sätt som \"mina\" pengar användes till att betala hans studieskulder.
Skrivet av    maria65:a

Artiklar från Familjeliv