Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Forsar ur brösten

Skrivet av Lennox 07/10
hem från BB i går. Brösten är stela enorma hårda. Sonen äter varje timma.!! Men de verkar inte släppa. Har nu hyrt pump för att bara pumpa ut det allra värsta trycket- Vill inte ha en ökad produktion. När kommer brösten att ställa in sig och bli lite mjukare. Nu rinner det och sprutar överallt. känns jättejobbigt att han ska äta så ofta. vad ska jag göra. allt är upp och ner och är helt förtvivlad
Svar på tråden: Forsar ur brösten

försök

att inte pumpa alls! Att brösten känns stenhårda och ömma i början, den första veckan, är helt normalt. Sedan blir det gradvis bättre. Efter några månader är brösten helt som vanligt för de flesta.
Skrivet av    Alven

Grattis!

Du får säkert proffsiga svar här, ville bra säga *grattis* och att det är jobbigt i början. Chockerande att plötsligt ha och behöva mata en bebis varje timma. Ni vänjer er båda två. Han tycker nog att allt är upp och ner med;)
Skrivet av    Lo

Det är inte bara mjölk...

... som gör brösten hårda och svullna i början som tur är:-) Hela apparaten går för högvarv och du är svullen i alla vävnader. Det går över sen, ingen fara. Äter pojken så ofta att du får överproduktion om ett tag får du försöka att amma på ena bröstet ett par gånger i rad och nöja dig med att mjölka ur lite tills det slutar spänna bara tills det stabiliserat sig. Det kommer att gå bra!!
Skrivet av    Betula

Grattis till sonen!

Det är omtumlande i början! Det är jättevanligt att man har lite överproduktion i början (det kan ju bli tvillingar!). Som tur är lugnar det ner sig snart, vid 2 månader var mina bröst helt mjuka :-)I början sympatiläckte jag mycket och då hade jag uppsamlingskopp på det bröst jag inte ammade på. Sån kopp finns på apoteket. Slattarna kan man frysa och ha för framtida behov.
Skrivet av    Zukits med Filip 18/6-04

Artiklar från Familjeliv