Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ålder för paket kalender?

Skrivet av V med 2
Hej! Snokar lite härinne då jag önskade att jag var mer pysslig samt hade tid... Men barn, hund, katt, körkortsutbildning och skola tar sin lilla tid det med! Hur som helst har jag blivit påmind om den paketadventskalender vi hade när jag var liten och jag tror att mamma har den kvar. Hur gamla bör barn vara för att få glädje av den och framförallt förstå att det bara är ett paket om dagen? Min son blir 3 till jul.
Svar på tråden: Ålder för paket kalender?

Går säkert bra.

Min dotter fick paketkalender första gången förra året då hon var 2 år och 8 mån och det gick alldeles utmärkt. Jag hängde upp alla paketen på en gång och så fick hon välja ett att öppna (tyckte hon var för liten för siffror på paketen). Hon frågade aldrig efter att få öppna fler än ett per dag. Jag tror bara att det är nyttigt att barnet lär sig att vänta, det blir ju lite träning i sig att enbart öppna ett per gång. Tror säkert din son kommer att uppskatta det. Lycka till! Titta in på storhelgssnack där kan du hitta flera frågor å svar på samma tema.
Skrivet av    Åsa

ok, tack så mkt

och jag ska kika där!
Skrivet av    Niqa

Min Tilde fick förra året

då hon fyllde 2 i juli. Jag pekade vilken siffra hon skulle ta och sedan hjälpte jag henne klippa ner paketet (satt med presentsnöre i små ringar). Inga problem med att förstå att det bara var ett om dagen. Jo, 1 december trodde hon att hon skulle få nästa när hon hade öppnat det första, men när jag sa att det var imorgon nöjde hon sig med det.
Skrivet av    Lajla ~Tilde & Filip

Artiklar från Familjeliv