Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Valfrihet?!

Skrivet av Ingela
Vad säger ni om det nya lagförslaget som skall bearbetas. Ang konfessionella skolor?
Skall verkigen regeringen få ta detta beslut och styra undan de skolor som valt en speciell inriktnin? Baserat på vad som hänt på en /två muslimska skolor.
Naturligtvis skall INTE sådant få förekomma det finns ingen ursäkt men det finns mer skolor som har väldigt bra studieresultat, härlig stämning, glada elever. Gott förhållande mellan föräldrar och skola...skall vi få missa den chansen att ha rätt att välja skola?
Svar på tråden: Valfrihet?!

NEJ

Jag tycker att vi ska värna om valfriheten! Så länge konfessionella skolor följer läroplanen och skollagen så tycker jag att man ska kunna välja dem. I läroplanen står klart och tydligt att skolan inte får påverka ensidigt för en tro eller livsåskådning, så de blir så illa tvungna att undervisa i religion tex... Enligt läroplanen är man så illa tvungen att föra det västerländska kulturarvet vidare (solidaritet, jämlikhet, demokrati, åsiktsfrihet osv). MEN vi måste ha bättre kontroll på vad konfessionella skolor pysslar med. Borde inte vara svårt att få igenom beslut på bättre uppföljning nu när kvalitetskontrollen av hela skolväsendet är en het debatt (flumskola, tuffare krav, back to basics bla bla bla).
Skrivet av    ninbra

Artiklar från Familjeliv