Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Någon med lingon&blåbär-nattlinne till 4-åring?

Skrivet av Karin
Jag undrar vilken storlek man ska välja på det vita nattlinnet med lingon&blåbär till en tjej som är 107 cm lång. 90/100 eller 110/120. Säljaren hade en 110/120 på stången som såg stort ut. Rädd att min dotter skulle trampa på det om jag tog den storleken! Men det känns knepigt att köpa 90/100 till en tjej som snart är 110..?! Skulle haft dottern med mig:-/
Jag vill verkligen köpa ett men tvekar så angående storlek.
Svar på tråden: Någon med lingon&blåbär-nattlinne till 4-åring?

Utan att ha just det nattlinnet...

men väl andra kläder, så skulle jag beställa 110/120. Det kanske är stort, men 90/100 skulle jag tippa på är för litet.
Skrivet av    Cicci

Min dotter är 4,5, men inte så lång

ingen aning om hur lång hon är, men använder 110 och lite 116 i kläder. Hon har nattlinnet i 110/120, inga problem med längden (fast det är långt), men jag viker upp lite på armen. 90/100 blir för litet, hon hade tidigare ett annat nattlinne i den storleken, men det var länge sedan den var för liten. När det gäller LB kläder så skall man välja det som ligger närmast, så det blir ju 110 (och gärna en storlek större i strumpbyxor).
Skrivet av    Mamma med 6 barn

110/120

skulle jag tagit! Jag skulle om det var för långt tråckla upp det för att senare släppa ner kanten när hon vuxit!
Skrivet av    pojkmamma

Min dotter har det

Min tjej har det nattlinnet i storlek 110/120 och det är bra i storlek till henne. Hade det varit lite längre i främst ärmarna hade det varit för stort. Vår tjej är 118,5 cm lång, så jag vet inte riktigt om jag tror att det funkar till någon som är över decimetern kortare. Det har ju ingen resår i ärmsluten, vilket gör det lite känsligare med storlek. Har du mått på de båda storlekarna, eller vill du att jag mäter dotterns?
Skrivet av    Majsan

Stora

De är stora i storleken, men jag tror knappast att hon tappar det ändå. Beror ju på om du vill att det ska vara jättelänge eller sitta perfekt nu. Jag har inte nattlinnet, men jag köpte overallen i st 90 och den kunde storebror som har 110 i vanliga fall ha!
Skrivet av    Anna

Artiklar från Familjeliv