Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Fråga angående lös i magen

Skrivet av Sonja m. Vanda
Läste här för ett tag sedan att miniform ger lös mage. Då undrar jag vad som menas med lös mage... Vanda tar inte miniform men hennes bajs har alltid varit lös. Ser ut som senap blandat med gul/gröna bitar av bladspenat (ungefär..). Borde jag vara lite orolig? Det har alltid varit löst som sagt och jag trodde det var naturligt. Om jag gav Vanda miniform och det gav henne lös mage så skulle jag nog inte märka skillnaden....
Svar på tråden: Fråga angående lös i magen

det är jättenormalt

bebisbajs ska se ut så :) - senap och keso, typ ;). Både Aston och NOva har fått/får Miniform men jag har inte märkt att det har gjort att deras bajs är mer lös... det är ju lös från början, med eller utan miniform, tycker jag. Du har en jättesöt dotter, förresten,har kollat bilden men inte kommenterat tidigare :). Hoppas mjölkstockningen ger sig.
Skrivet av    Hannah med Aston och Nova

Undrar bara...

... varifrån tar bebiskropp den där jättegula färgen. Minnas bajs är mera gul än senap
Skrivet av    Milli m. Minna 050831

men

senap kommer ju oxå i olika färger - finns vanlig senap och så finns det skånsk senap etc...:DDDD skojar bara... vet verkligen inte varför den är så gul. kanske beror på bröstmjölk. Vet inte hur ersättnings-barns bajs ser ut faktiskt... Hoppas allt är bra med er, har inte hunnit mejla... ska göra det snart :)
Skrivet av    Hannah med Aston och Nova

Det vet jag :)

Det får man veta om man haft barn med förhöjda värden, sk \"gulsot\". I magen så tillverkar bebisen ett ämne (som heter piiiiip, amningshjärna) och det är det som gör att en del barn (de flesta faktiskt) ser lite gulaktiga ut i hyn och kan även ha gula prickar framförallt vid och på näsan. Detta bryts ner av kroppen (levern om jag inte minns fel) och kommer ut den vanliga vägen :) Har man barn med förhöjda värden som behöver sola kommer det oftast dessutom när de kissar så då är allt gult :)
Skrivet av    Jessica m. Saga & Nora + Lovis 051007

Tack för era svar!! *imt*

Skrivet av    Sonja m. Vanda

nja..

det var ja som påstod att min korv e lös i magen av minofom dropparna.. från början va hans bajs nämligen mer som keso i vatten, vita å gula keso pluppar, å när minofomen kom till blev det mer gravlaxsås över det hela.. när william blev förkyld här för ca 2 veckor sedan å hade feber å va alldeles lealös å inte ens orkade rapa (under ett par timmar) så missade ja helt enkelt i ren förtvivlan att ge dropparna å då dan efter var det mer keso över det hela.. fast då mer gröngult.. så då antog ja att han blev lös i magen av dom.. ja kan ha fel, men d blev gravlaxsås först när minofom kom till.. ha en bra dag
Skrivet av    Karin med William 050829

Artiklar från Familjeliv