Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur varm är en fotsack?

Skrivet av Sanna med tjejerna
Jag har tänkt åka och köpa tyg för att sy en till min cyclone, men jag har aldrig haft någon fotsack! :) Någon som kan hjälpa mig?
Svar på tråden: Hur varm är en fotsack?

Den vi har

till vår Brio Zenit är inte tjock alls, utan mer som ett vindskydd. Den är helt vindtät och vattenavvisande, men inte tät. Jag tycker att det är bra att den är tunn, då kan man komplettera med filtar vid behov.
Skrivet av    -MOE-

Som MOE säger...

så är ju fotsacken ett vindskydd så den brukar inte vara tjock och varm men ska du sy en själv kan du ju modifera hur du vill. Det som känns viktigt med en fotsack tycker jag är att den är vindtät och lite vattenavstötande. Sen \"bäddar\" man ju under med filt eller påse.
Skrivet av    Asereht

Tack för svar! Vad tror ni om...

att göra en variant med vind- och vattenskyddande överdel och ett lager fleece på insidan så det blir mjukt och skönt? Jag har tänkt använda den på vintern med sittdyna istället för åkpåse.
Skrivet av    Sanna med tjejerna

Det lät mysigt!

Jag har själv köpt en mjukare variant av vaxduk som INTE glänser, som jag tänkte knåpa ihop en fotsack till min UJ. =) Hade sån tur att jag hittade ett brunt tyg med blommor i samma färger som är på vagnen och på hennes overall. *Väldigt viktigt att matcha* ;O)
Skrivet av    Pochis

Det tror jag blir toppen!

Det låter mysigt med fleece innuti. När det är allra kallast är det ju bara att bädda med ännu en filt under.
Skrivet av    -MOE-

Artiklar från Familjeliv